UST i USTP dali zajedničku podršku Milanu Marinoviću za funkciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Autor: Republika

Vesti

23.06.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podršku Milanu Marinoviću, kandidatu za funkciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti dali su "Udruženje sudija i tužilaca Srbije" i "Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije" zajedničkim saopštenjem.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Milan Marinović

U zajedničkom saopštenju se navodi da "Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) i Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije (USTP) pružaju punu podršku Milanu Marinoviću, kandidatu za funkciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nalazeći da nesporan integritet, stručnost i posvećenost vladavini prava, predstavljaju garanciju da će navedenu funkciju obavljati u interesu svih građana. UST i USTP podsećaju da je Milan Marinović dugogodišnji sudija, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu i predsednik Udruženja sudija prekršajnih sudova Republike Srbije, najvećeg strukovnog udruženja u Republici Srbiji, sa kojima sva druga strukovna udruženja, uključujući Udruženje sudija i tužilaca Srbije i Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, imaju izuzetnu saradnju".

Dalje u saopštenju se navodi "UST i USTP smatraju da je Milan Marinović kroz rad strukovnog udruženja dao nemerljiv doprinos unapređenju struke i vladavini prava, što ga pored nespornih profesionalnih kvaliteta i dugogodišnjeg iskustva u pravosuđu itekako preporučuje za tako važnu i odgovornu funkciju. UST i USTP pozivaju druga strukovna udruženja, naročito ona koja su dugogodišnji partneri Udruženja sudija prekršajnih sudova Republike Srbije, da se izjasne o kvalitetima čoveka koji stoji na čelu strukovnog udruženja sa kojim godinama uspešno sarađuju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading