(VIDEO) Novinarka N1 provocirala Vučića, on joj odbrusio: Mi spasavamo Srbiju od katastrofalnih poteza DOS!

Autor: Republika

Vesti

23.06.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na parku u okviru projekta Beograd na vodi, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara i ušao u klinč sa novinarkom N1 televizije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Ona je upitala Vučića zbog čega su sproveli sporazum o integrisanim prelazima na Jarinju i Brnjaku, za koji je sam ocenio da je katastrofalan, ali joj on nije ostao dužan. Predsednik je podsetio da je sporazum o uspostavljanju prelaza između KiM i centralne Srbije potpisao Borko Stefanović 2012. ali i dodao da ozbiljna država mora da poštuje ono što je potpisano, iako je reč o najlošijem sporazumu koji je Beograd potpisao.

- Posle toga je Veljko Odalović potpisivo samo provođenje u delo tog sporazuma, postavljani su policijski kontrolni punktovi, a nešto kasnije i carinski. I dalje stojim pri istom stavu da je ta taj dokument bio veoma loš po nas, ali nastojimo da, gde god možemo, ne provodimo katastrofalne dogovore koje je postigla ranija vlast - istakao je Vučić.

On je podsetio i da je bivša vlast Stefanovića i Đilasa, potpisala i sporazum o priznavanju diploma, koje naša strana, na primer, nije provela u delo.

- Trebalo je da priznamo svih njihovih 98 univerziteta. Međutim problem je što oni ne priznaju Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici - objasnio je on i dodao da može da govori o svemu što je bilo u Briselskom sporazumu i posle njega, jer je u to bio uključen, a da se oko kosovskog pitanja uključio tek od marta 2013.

Vučić je poručio i da razume potrebu pojedinih novinara da nađu nešto kako bi mogli da napadnu vlast, u želji da dobiju koji lajk ili tvit više i što pojedini mediji podržavaju zdušno one koji su uništili zemlju, doprineli nezavisnosti Kosova, uspostavljanju prelaza, hapsili Srbe na Jarinju i Brnjaku koji su hteli da uklone te prelaze, i poručio da će on voditi odgovornu politiku koja će spasiti Srbiju od loših poteza bivše vlasti.

- Želim da im se zahvalim na stalnoj brizi šta sam ja uradio. A pošto ne mogu da mi nađu ništa, sad setili da li je Veljko Odalović nešto uradio 2012. ili nije. Ja ću nastaviti da vodim odgovornu politku, koja će spasavati Srbiju od katastrofalnih poteza DOS-ovskog režima, koja će dalje razvijati ekonoiju, i koja će šititi naše nacionalne i državne interese - poručio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Oki

23.06.2019 12:54

DOS je doveo Srbiju u do bankrota, SNS je spašava.

Hedona

23.06.2019 13:14

Nismo ni sumnjali da neće provocirati, samo nije fer kada mu postavljaju pitanja. Novinarka N1 je preterala.

Andjela

23.06.2019 13:42

Djilasovi i Solakovi novinarcici znaju samo da provociraju po nalogu, jadno!

rada

23.06.2019 14:00

Takvi ljudi ne mogu da isprovociraju predsednika.