Procureo šok snimak Đukanovića i Roćena: Reci mi molim te, šta ćemo sa Karićem? Znaš li jadan ne bio, koji je to napor!

Autor: IN4S portal, Republika

Vesti

24.06.2019

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U snimku razgovora između nekadašnjeg amabasadora Državne zajednice Srbije i Crna Gora u Moskvi, Milana Roćena, i Mila Đukanovića višedecenijskog diktatora Crne Gore, koji su objavljeni, otkrivaju se detalji predreferendumskih priprema koje vrši crnogorski režim. Posebno zanimljiv dio se odnosi na tretman koji kod Roćena i Đukanovića uživa porodica Karić (Bogoljub – Bogi i supruga Milanka).

RepublikaFoto: Tanjug/A. STOJANOVIĆ
Bogoljub Karić

Naime, Roćen šokira Đukanovića predlogom da ”5-6-7 sati s njim provedemo”, na što Đukanović preneraženo odgovora - Za…..š?, Znaš ti jadan ne bio koji je to napor?! - Potom ga Roćen uz gromoglasan smeh oslobađa "pretnje", ističući da je i on nedavno imao razgovore sa njima - sat i po - te da ga je Karić - relaksirao.

Ovaj snimak, kao i prethodno objavljeni je najvjerovatnije nastao sredinom oktobra 2005. godine.

Interesantan detalj sa početka razgovora Roćena i Đukanovića je otkrivanje "tehnologije" medijskog postupka koji praktuje crnogorski diktator. Naime, Roćen mu šalje tri pitanja i tri odgovora vezano za određena pitanja (Medojević, čika Ljuba, Proroković…)

Ono što je godinama poznato, sad dobija i materijalnu verifikaciju, a to je da se Đukanović izlaže, u principu, samo onom delu medijske scene gde može strogo da kontroliše pitanja, a time i da daje pripremljene odgovore. Kao što čujemo, često i odgovore koje neko drugi priprema. Nedavno, imali smo priliku da vidimo čitav niz dramatičnih psihofizičkih reakcija crnogorskog diktatora kada pitanja nisu dirigovana.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Pominjanje Medojevića se najvjerovatnije odnosi na tezu koju je predsjednik PzP-a plasirao da je Đukanoviću, u slučaju gubitka referenduma, obezbijeđen azil u Moskvi. Upravo za to, Roćen uvjerava Đukanovića da mu - niko nije rekao da ima tu…

Verovatno najznačajniji deo razgovora se odnosi na susret sa Olegom Deripaskom u Dizeldorfu. Tih dana (oktobar 2005), Dizeldorf je bio centar za rusko-nemačke poslovne susrete, a u njemu se tradiocionalno održava najveći sajam, a gdje se Đukanović susreo sa Olegom Deripaskom u oktobru 2005. godine. Za taj susret, Đukanović kaže:

- Ovo sinoć nije bio neinteresantan razgovor, tako da, to ću ti ispričati kad dođemo, kad dođeš, kad se vidimo, ali zbog sadržine toga, i nekih planova, i ne pominji nikome da sam bio tamo, zato što, moraćemo nešto da se dogovaramo oko… nekih njihovih ideja. - Te "ideje" se, jasno, odnose na zakulisne aranžmane oko KAP-a, te podrške ruskog oligarha procesu otcjepljenja Crne Gore.

 

 

 

Milo: Alo.

Roćen: Gde si?

Milo: Evo, malo pre došao, iz Dizeldorfa u Kotor, iz Kotora u Beograd, iz Beograda ovamo..

Roćen: Video sam sad slike, smeješ sa Svetom.

Milo: Jesu li izašle slike, jesu?

Roćen: Na RTS-u.

Milo: hm.

Roćen: Pošto ja ovdee imam sve televizije, razumeš

Milo: mmm, da, da, da. Pa dobro, ti si ambasador državne zajednice

Roćen: Jes, jes..

Milo: Zvao sam te ja danas pred odlazak iz Dizeldorfa

Roćen: Video sam ja danas, pretpostavio sam, ali sam bio u razgovoru kod Mironova, pa mi je telefon ostao u kolima, znaš.

Milo: Mhm, mhm…Šta ima novo?

Roćen: Pa ništa posebno.. Poslao sam ti neka tri pitanja i odgovora

Milo: Dobro

Roćen: Znaš šta sam ti poslao, za onu benu onog Medojevića, ono znaš.. što smo ja i ti pričali.. da ono nema,  znaš, njemu niko ono nije rekao da ima tu..(nerazumljivo)

Milo: Mhm...

Roćen: Poslao sam za čika Ljubu (Prim. red. Ljuba Tadić)

Milo: Da...

Roćen: I poslao sam malo za, mislim da to nije loše, to ti možeš efektnije napraviti, iz DSS-a, onaj Proroković, kad kaže da trećina Srba najmanje živi u Crnoj Gori, i da Srbija mora da brine o tolikom broju Srba.

Milo: Mhmmm...

Roćen: Eto, to sam poslao

Milo: Gde si to poslao, kod koga, kod Vinke? (Vinka Jovović, šefica kabineta M. Đ. prim. red.)

Roćen: Kod Vinke, poslao sam to i mejlom noćas.

Milo: Dobro, dobro, fala ti. Pauza... Ovo sinoć nije bio neinteresantan razgovor, tako da, to ću ti ispričati kad dođemo, kad dođeš, kad se vidimo, ali zbog sadržine toga, i nekih planova, i ne pominji nikome da sam bio tamo, zato što, moraćemo nešto da se dogovaramo oko...

Roćen: Neću.

Milo: Nekih njihovih ideja.

Roćen: Ma kakvi

Milo: E

Roćen: Tako

Milo: Ovaaj, kad si ti u Beograd?

Roćen: Ja u nedelju veče, u ponedeljak popodne, evo sad se čuh sa Vuletom, nisam znao da Sveto u 3 sata ima sastanak sa njim. Pa on nek tada, posle tog sastanka ide na Kosovo, to je u 4, pa on ne može pre 7 doći u Podgoricu

Milo: Mhhmmm

Roćen: Kad se ti vraćaš?

Milo: Pa ja ću najvjerovatnije otići u neđelju poslepodne, ovaj, moraću da svratim na još jedno mjesto, da se vidim sa jednim sagovornikom, odatle bih ondai išao na večeru u Beč, obavio prijepodnevnu turu, izlagao tamo, na podne bih imao razgovore sa Elektroprivredom austrijskom i sa Švimerom oko Kran Montana foruma, i vratio se, pa računam tamo, oko 4, 5 bih bio u Podgoricu.

Roćen: Mhm, super super, super.

Milo: Eto tako.

Roćen: Čućemo se mi još, dogovorićemo se, ajd videću kako ja da dođem iz Beograda.

Milo: Dobro, dobro, nije problem, napravićemo...

Roćen: Dogovorićemo se ja i ti

Milo: Važi.

Roćen: Bio mi je noćas Grizlov, prijem sam pravio u Ambasadi, pa mi došlo ovo društvo iz kluba.

Milo: Aaaa, ovo povodom ovog dolaska ove delegacije.

Roćen: Dolaska ove velike delegacije, čuvene...

Milo: Mhmmm

Roćen: Znaš, ko je u toj delegaciji, ovaj kulturan, ovaj Čantrić.

Milo: Mhmmm, mhmm

Roćen: Znaš ko je naj, naj, Ranko Kadić je za njih sve tata mata.

Milo: Zaj..avaš?

Roćen: Časti mi, kad ti kažem. Znaš li da sam zapanjen. On je sinoć u zdravici, na večeri zvaničnoj meni odu održao, a posle kad su otišli ovi Rusi, rekao je ovima, nemojte da od mene očekujete da ja na moje lajem u inostranstvu. Ako ću ja nešto da im kažem, ja ću da im kažem kod kuće.

Milo: Mhm...

Roćen: Časnu ti reč dajem, ja sam zapanjen bio.

Milo: Mhm...

Roćen: To mi je najprijatnije iznenađenje. I veruj mi nešto, ako nije najelokventniji i najbolji od njih, evo ja se ne pomerio. I to ona Filipova priča, svaki naš najgori, tamo je najbolji, eto.

Milo: Mhmmm...

Roćen: Eto.

Milo: Je..lo majku.

Roćen: Eto, časnu ti reč dajem, eto! I pričaću ti, imao sam žestoku polemiku sinoć sa Šamijem.

Milo: Jel?

Roćen: A jesam,baš ono fino, i to ne sa Šamijem, nego sa svima njima.

Milo: Mmm...

Roćen: Tako, to je to, nema tu leka, pravo da ti kažem.

Milo: Nema, kakvi, šta ti je ... (nerazumljivo)

Roćen: Reci mi molim te, šta ćemo za Bogija (Bogoljub Karić, prim.red.), oćemo li ga preko dana ili da dođe sa Milankom, pa da i Lidija bude, u utorak veče, pa da lepo sa njim večeramo, jedno pet, šest sati sa njim provedemo?

Milo: Zaj..avaš?

Roćen: Smijeh…

Milo: Znaš li jadan ne bio, koji je to napor?

Roćen: A nije slušaj, ako se nećeš oduševiti, ne pomjerio se eto, ja sam juče sat i po vremena sa njim pričao, ako me nije relaksirao, časnu ti riječ dajem.

Milo: Imaš li ti, ali nisam pogledao taj raspored, nisam pogledao raspored, tako da ja više i ne znam, šta ja imam u utorak. Ne mogu se sjetiti.

Roćen: Nema veze, imamo još mi fore da se dogovorimo.

Milo: Imamo fore da mu do sutra javimo

Roćen: Reći ću ja Dragici, (Dragica Ćeranić, dugogodišnja sekretarica M.Đ. prim. red.) napisaću poruku, da te podeti.

Milo: Ajd molim te, molim te, da me podsjeti sutra da ne zaboravim.

Roćen: Dogovoreno.

Milo: Važi, ajd odmaraj, pa se gledamo, pa ćemo se sutra čuti.

Roćen: Ajd, sutra se čujemo. Pozdravlja vas Stana Roćen.

Milo: Pozdravi nam Stanu Roćen puno.

Roćen: Fala ti i zdravo bili.

Milo: Ćao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading