Vučić na sastanku sa norveškom ministarkom: Iskustvo Nordijskog saveta je jedinstven primer jake regionalne saradnje

Autor: Republika

Vesti

24.06.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide, sa kojom je konstatovao da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Eriksen Soreide i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.

Ministarka Eriksen Soreide je u razgovoru prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima.

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Vučić je naglasio da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, predsednik Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine. On je  ponovio da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
MIlan

24.06.2019 12:44

Saradnja Srbije i Norveške je na najvišem mogućem nivou. Srbija je ta koja zeli komproisno resenje, a Pristina je ta koja odbija dijalog i svaki vid kompromisa!

Anastasia

24.06.2019 13:15

Predsednik Srbije vodi odgovornu politiku,i bori se da sto vise prijateljstva sklopi sa sto vise zemalja.

Luka

24.06.2019 14:01

Predsednik nastavlja diplomatske aktivnosti i borbu za napredniju Srbiju, snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima.

Miki

24.06.2019 14:45

Dobro je sto je predsednik Vucic uputio Norvesku u situaciju na Kosmetu i rekao svoj stav da Srbija zeli kompromisno resenje , ali da Pristina minira dijalog.