Vesić najavio izgradnju pet fabrika za preradu otpadnih voda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.06.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio da je na dnevnom redu današnje sednice i urbanistički plan za postrojenje za preradu otpadnih voda u Ostružnici i dodao da će, osim te, u Beogradu biti izgrađene još četiri fabrike za preradu otpadnih voda

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

On je novinarima u holu Skupštine grada rekao da je Beograd grad koji ima pet nezavisnih kanalizacionih sistema i dodao da na kraju svakog mora da se izgradi jedna fabrika za preradu otpadnih voda.

- U ovom trenutku smo pred početkom izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu - rekao je Vesić i dodao da je to najveća fabrika koja pokriva područje od oko million i po ljudi, a koštaće skoro 700 miliona evra. Kako je dodao, da bi se izgradilo svih pet fabrika za preradu otpadnih voda potrebno je oko milijardu evra.

- Beograd ima više od 120 direktnih ispusta kanalizacije u Dunav i oko stotinu u Savu. Trećina grada nema kanalizaciju, računajući i levu obalu Dunava, dok se iz ostale dve trećine sva kanalizacija sliva u reke. To se više ne radi ni u jednom velikom gradu u Evropi - rekao je Vesić.

Naveo je da je na dnevnom redu sednice i plan detaljne regulacije za novu autobusku stanicu u Bloku 42. - Autobuska stanica je počela da se radi, a u septembru će već moći da se vide obrisi nove stanice. Tako će biti omogućeno da autobuska stanica ima određene komercijalne sadržaje - rekao je Vesić. Osim toga, dodao je, na dnevnom redu je raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo za javne bicikle. Kako je rekao, to znači da će tender biti rasipsan čim odluka stupi na snagu.

- Planirano je 150 stanica za javne bicikle, svaka će imati šest bicikala, odnosno 900 ukupno. Ukoliko bude potrebe, broj će biti povećan. To će nas naterati da brže radimo biciklističke staze, kojih u ovom trenutku ima oko stotinu kilometara, a u protekle četiri godine urađeno ih je oko dvadesetak. Imamo dosta ambiciozan plan da u naredne četiri godine uradimo 120 kilometara novih biciklističkih staza - rekao je Vesić i dodao da će bicikli biti i obični i električni.

Na sednici će, između ostalog, biti doneta i odluka da Velimir Bata Živojinović dobije ulicu na Vračaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading