PREDSEDNIK SRBIJE O OPTUŽBAMA ZA NASILJE: Dosta laži Đilasa i njegove bande!

Autor:

Vesti

27.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji me optužuju ništa drugo ne umeju da rade, osim da lažu i kradu. Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče komentarisao optužbe za navodno nasilje vlasti, a povodom njegovog komentara na izjavu profesora Ognjena Radonjića u "Utisku nedelje".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Lončar i Vučić

- Ta osoba je govorila kako vladamo zahvaljujući rijalitijima, a rijaliti je u Srbiju uveo onaj ko ga je doveo na tu televiziju da govori. Đilas i njegova firma zarađivali su milione evra na rijalitijima. Ja ih ni ne gledam, niti zarađujem bilo šta na njima, a kriv sam im, a ne onaj koji ih je doveo u Srbiju. Kada odgovorim, onda je to nasilje, a to što neko laže nije nasilje, ukazao je Vučić.

HANIBAL LEKTOR

Rekao je da opozicija demokratiju shvata tako da oni mogu da govore da će da ga vešaju, da seku glave, a da vlast ne sme ništa da im kaže, pa ni da im poruči: "Hajde, uradite to".

Upitao je ko je stao ispred Gradske skupštine i nije puštao odbornike da izađu, dodajući da je to učinio Boško Obradović, te ukazao i da su stajali ispred Predsedništva i rekli da ne sme da uđe i izađe.

VUČIĆ: Nasilje je kada neko kaže "Đilase, lopove", a divna je vest kada neko kaže "Vučiću, izdajniče"

- Nasilje je kada neko kaže: "Đilase, lopove", a divna je vest kada neko kaže: "Vučiću, izdajniče", dodao je i ukazao da je oko Đilasa "banda kriminalaca koja preti ljudima", za koje ne može ni da govori kakve sve dosijee imaju.

 

- Imajte iste aršine i nemojte da o nasilju priča Hanibal Lektor (najveći filmski zlikovac svih vremena, op. a.). Sve vreme nešto kukate i žalite se. Vama je demokratija da možete sve da govorite, a da vama ne može niko da dogovori. Nikada na to neću pristati i ne plašim se vaših hajki i baš me briga šta ćete da objavite u vašim medijima. Ja zbog naroda govorim šta je istina - kazao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

Pismo "lopuže iz Šapca"

Vučić je kazao da je dobio pismo od "lopuže iz Šapca" (Nebojša Zelenović, gradonačelnik, op. a.), koji ima više krivičnih prijava nego što je on pojeo supa.

Rekao je da to pismo nije ni pročitao niti ima nameru da mu odgovori i ukazao da SNS, za razliku od drugih, svoje ljude koji prekrše zakon pritvara i pušta da im sude organi koje je 2009. imenovala bivša vlast.

Pretio ubistvom Vučiću

- Neki ljudi su govorili kako će bombom da me raznesu, a o tome nije bila nijedna vest. Rekli su "pusti budale šta pričaju". Zamislite da je neko njima rekao da će ih bombom razneti, a verujem i nadam se da nikada niko neće. Bile bi to glavne vesti u svim svetskim i evropskim medijima - konstatovao je Vučić.

U međuvremenu, policija je uhapsila J. J. zbog sumnje da je u zgradi "Parking servisa" u Beogradu pretio ubistvom predsedniku Srbije, zameniku gradonačelnika Vesiću i direktoru "Parking servisa" Andriji Čupkoviću. Osumnjičeni je, navodno, bio ljut jer bez ovlašćenja nije mogao da preuzme automobil koji mu je pauk odneo, pa je zapretio da će "baciti bombu i sve pobiti pištoljem".

I JA SAM RODITELJ

Osvrnuo se i na napade na njegovu porodicu, rekavši da treba samo poslušati šta je pre nekoliko dana rekao Velimir Ilić o njegovom sinu.

- Nisam li i ja, možda, roditelj. Sve su to laži koje iznose. Moja deca nisu na kupusu rasla da su ničija. Svi drugi imaju oca i majku, samo moja nemaju, pa može sve po njima. To su vam principi u Srbiji. I nastaviću da se borim na svakom mestu, neću da ustuknem pred lopovima i pljačkašima ni za jotu - poručio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Ugovori o radu za još 102 mlada lekara i 158 sestara i tehničara

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, kao i srednjih medicinskih škola u Srbiji, dobili su juče ugovore o radu, koje im je svečano uručio predsednik Aleksandar Vučić.

Ugovore su dobila 102 diplomca medicinskih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu, kao i 158 diplomaca srednjih medicinskih škola.

Do sada je ugovore o radu dobilo oko 300 mladih lekara. Kako je rečeno na svečanosti u Palati Srbija, stvaranje nove generacije zdravstvenih radnika je jedan od najvažnijih ciljeva Ministarstva zdravlja.

Vučić je najboljim mladim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima poručio da, kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

On je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.

Ceremoniji u Palati Srbija, pored predsednika, prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktori zdravstvenih ustanova, dekani medicinskih fakulteta...

Ponovio je da se neće pozivati na imunitet i da će odgovarati pred sudovima u kojima su sudije koje su ranije vlasti postavljale.

- Neću sigurno vama lopovima da priznam da ste dobri i bahati samo zato što nekoga zastrašujete - naglasio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Aleksandar

27.06.2019 07:22

Oni osim lazi nista drugo i ne znaju.

Djape ja

27.06.2019 07:26

Njih i njihove laži,jednostavno treba ignorisati.

Alexandar

27.06.2019 07:44

Đilas je poznat po lažima i prevarama, to mu najbolje ide.

Nikola

27.06.2019 08:08

Provereno za Dragana Đilasa i njegove "žute" drugove da znaju veoma dobro da unazade sve...nema pardona, narod zna.