Vučić otvorio aerodrom "Morava": Poleteli smo sa ovog aerodroma - ne da bismo pali već da bismo poleteli još više

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.06.2019

10:33 >> 10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje otvaranju mešovitog vojno-civilnog aerodroma za međunarodni vazdušni saobraćaj "Morava " kod Kraljeva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić zajedno sa Anom Brnabić, Majom Gojković i Dodikom

Nakon intoniranja himne "Bože pravde" prisutnima se obratio predsednik Vučić. 

- Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gde da oni žive. Prošlo je tačno 630 godina od boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana, 20 godina od NATO agresije. Posle svih tih dana mi današnji dan obeleževamo na otvaranju aerodroma, ovo je mesto gde Srbija može u nebo i preko neba do novih destinacija, do novih rezultata i ciljeva i rezultata. Šta vredi da kažete na Vidovdan, danas se svi sećaju Vidovdana od pre 630 godina, ako pogledate šta smo posle svega toga prešli, čini mi se da ćemo lako izvući pouke za budućnost. Danas mi moramo da biramo rad, auto-puteve, nove aerodrome, poslove, radnike, kao našu budućnost ali ne odričući se onoga što je uvek bilo najsvetije u našoj istoriji. Moramo da idemo u korak sa svetom ne dajući nikome pravo da nam ukida ponos, dostojanstvo, da naša deca imaju pravo na slobodu veroispovesti - rekao je on.

Predsednik je rekao da je ponosan što je danas ovde i što ne drži neki istorijski govor. 

- Mi više nismo žrtve i da nemamo potrebe da se tako obraćamo ni svojoj ni međunarodnoj javnosti. Mi stvaramo svoju sudbinu, mi o njoj odlučujemo. Ne tražimo uzroke za slabije rezultate, svesni da od našeg truda zavisi naša budućnost. Prestali smo da sumnjamo u Srbiju, prestali smo da budemo lažna opasnost, Srbija veruje u sebe i ne pada joj na pamet da bilo koga ugrožava. Potrebno nam je da hladne glave pristupimo rešavanju problema. Srbiju neće više niko moći da komata niti će Srbe moći da ubijaju kao što su to činili prethodnih vekova. Srbija jeste voz koji hoće da ide u budućnost, znamo da je taj put dugačak - rekao je predsednik i dodao: 

"Danas sam sreo devojku, ili ženu, gospođu Čovagić, radila je u inostranstvu, kada je dobila ponudu za posao, vratila se svojoj kući i ovde planira svoju budućnost. To je ono za šta se borimo i za šta radimo. U prvih 5 meseci 825 dece više nego nego što je tako bilo prošle godine. Bez dece neće biti budućnosti Srbije i srpskog naroda. Džaba nam sve što radimo, džaba nam ovaj aerodrom, kao i novi putevi, ako dece ne budemo imali. Srbija mora da postoji, da bude jača, da bismo uspeli - rekao je on.

Primedbe na račun Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na primedbe upućene na račun Vlade.

- Svakoga dana sam slušao primedbe na račun Vlade, ne postoji niko ko nije pomislio da sve zna bolje, nego što smo mi koji smo tu politiku vodili. Pokušajte da samo vidite te rezultate politike, trudili smo se da postižemo kompromis, ne zato što smo slabiji. Zato mi danas o KiM govorimo otvoreno, ne stidimo se ni pred kim u svetu, ali danas za razliku od 2004. i 2008., a kada Srbija nije ni reagovala, danas im kažemo nemojte da napadate srpski narod bilo gde na KiM. Ne budu li oni koji su za to zaduženi mogli da ih zaštite, mi ćemo to uraditi. Uvek ćemo biti otvoreni za mir i stabilnost da sačuvamo budućnost naše dece. Mi se ne busamo u prsa, ali znamo kako ćemo da sačuvamo i našu zemlju i naš narod - naglasio je predsednik. 

Vučić je naglasio da je Srbija u 2019. godini, Srbija koja stvara i koja pobeđuje.

- Ovo sada je Srbija koja želi da pomogne svom narodu, poleteli smo sa ovog aerodroma ne da bismo pali već da bismo poleteli još više. Danas sam posebno ponosan što su sa nama gotovo svi predstavnici srpskog naroda svih regionalnih zemalja i što ćemo da razgovaramo o tome šta možemo da učinimo -poručio je Vučić, a posle zvaničnog dela, predsednik će se sastati sa predstavnicima Srba iz regiona.

Sastanku će prisustvovati i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Aleksandar

28.06.2019 10:40

Odlican govor i vazna poruka.

Aco

28.06.2019 10:42

Vazan sastan sa Srbima iz regiona.

Darko

28.06.2019 10:45

Novi autoputevi, novi aerodromi, nova radna mesta...to je budućnost Srbije

Krle

28.06.2019 10:45

Ovo su jako dobre vesti, kao prvo moći ćemo da biramo odakle putujemo shodno mestu boravka, a kao drugo otvaraju se vrata low cost kompanijama koje biraju manje aerodrome zbog visina taksi!