(VIDEO) Proslava Srba na Gazimestanu: Uz spojena tri prsta ori se poljem "OJ, KOSOVO, KOSOVO"

Autor: Srbija danas, Republika

Vesti

28.06.2019

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi danas slave Vidovdan, a u narodu kažu da je ovo praznik koji "otvara oči". Praznik je posvećen Caru Lazaru, jednom od srpskih velikana koji su vladali srpskim carstvom nakon smrti Dušana Silnog.

RepublikaFoto: facebook.com/HotelNarcisBrezovica/printscreen
Proslava na Gazimestanu

Kao i svake godine, tako i ove veliki broj ljudi okupio se na Gazimestanu koje predstavlja centralno mesto sudara turske i srpske vojske. Srpska pravoslavna crkva, kao i uvek do sada, održala je pomen.

 

 

Ove godine su okupljeni svi ko jedan pevali pesmu "Oj, Kosovo, Kosovo", držeći spojena tri prsta što je simbol srpstva. Srpske zastave se vijore, šajkače su na glavi, a nakon pevanja prolamao se uzvik "Kosovo je srce Srbije". Nije prošlo ni bez dobro poznate pesme "Vidovdan", a kod spomenika je stajao transparent sa natpisom "Neću da izdam", jasno ukazujući da Kosovo neće biti napušteno i ostavljeno na milost i nemilost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading