Popović Ivković sa ambasadorom Južne Koreje: Ponovo da se razmotri zahtev tzv. Kosova za članstvo u Interpolu!

Autor: Republika

Vesti

01.07.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Južne Koreje Čoe Hjong-čanom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak

Popović Ivković je istakla da odbacivanje aplikacije takozvanog Kosova na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju nije predstavljalo samo pobedu argumenata Srbije, već je time sprečena  politizacija ove profesionalne policijske organizacije.

Kako je navela, to što je takozvano Kosovo i ove godine, i to četvrti put zaredom, podnelo zahtev za prijem u Interpol, predstavlja potpuno zanemarivanje i nepoštovanje jasnog stava država članica Interpola koje su već rekli da ne žele takozvano Kosovo u svojim redovima.

Ambasador Čoe Hjong-čan je naveo da će o iznetim argumentima Srbije obavestiti Vladu Republike Južne Koreje.

Državni sekretar MUP-a istakla je takođe da,  imajući u vidu da se bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Koreje iz godine u godinu sve više razvijaju, postoji prostor i za unapređenje saradnje policija dveju zemalja. 

Kako je ocenila MUP Srbije je posebno zainteresovan za unapređenje saradnje 

u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala i u oblasti zaštite informaciono-komunikacionih sistema.

Ona je izrazila i duboko saosećanje sa velikom tragedijom koja se dogodila u Budimpešti, kada je u sudaru dva broda, nastradalo 26 južnokorejskih državljana.

Ambasador Južne Koreje zahvalio se u svoje lično ime i u ime ministarke spoljnih poslova te zemlje MUP-u Srbije i ministru Nebojši Stefanoviću na svesrdnoj pomoći u pronalaženju tela nestalih državljana Južne Koreje koji su stradali prilikom ove tragedije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading