Zao plan Šiptara: Nebojši Pavkoviću hoće ponovo da sude u Prištini

Autor: B92, Republika

Vesti

02.07.2019

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenose mediji, Šiptari žele nebojši Pavkoviću da ponovo sude u Prištini.

Nebojša Pavković

Pavković je odbio razgovor sa njima, navodeći da je državljanin Srbije od koje će i tražiti zaštitu, nezvanično se saznaje.

Navodni plan Prištine je da Pavkovića, nakon odslužene dve trećine kazne, Finci uhapse po kosovskoj optužnici i da ga isporuče Prištini kako bi mu onda oni ponovo sudili za ista dela.

Nebojša Pavković pravosnažno je osuđen 2014. na 22 godine zatvora za ratne zločine počinjene na KiM tokom 1999. godine. Proglašen je krivim, kao tadašnji komandant Treće armije VJ, po svih pet tačaka optužnice - za prisilno premeštanje, deportacije, ubistva i progon albanskog stanovništva s Kosova u prvoj polovini 1999. Pavković kaznu služi u Finskoj

Pavković se predao sudu 2005. godine i najpre je boravio u pritvoru u Ševeningenu. Na osnovu pravila Haškog tribunala, osuđeni mogu da traže prevremeno puštanje na slobodu nakon što odsluže dve trećine kazne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading