(FOTO) Evo kako je Vesić uhvatio Šolaka u krađi

Autor:

Vesti

06.07.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun uhvaćen na delu! Dragan Šolak, suvlasnik kablovskog operatera SBB, ilegalno je postavilo čak 60 kilometara optičkih kablova u šahtovima JKP "Beogradske elektrane", čime je oštetio gradski budžet za skoro pet miliona evra! Međutim, Šolaku ni to nije bilo dovoljno, pa je na isti način iskoristio i mrežu JKP "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", kao i gradske bandere... I dok Šolak živi život na visokoj nozi igrajući golf i šetkajući se po Evropi, njegovom krađom beogradska deca ostala su uskraćena za vrtiće i škole, tvrdi Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Goran Vesić

Vesić je, naime, optužio kablovskog operatera SBB da nelegalno postavlja svoju mrežu koristeći mrežu gradskih komunalnih preduzeća i to je javnosti pokazao na primeru JKP "Beogradske elektrane".

- Više puta sam govorio da SBB i njegov suvlasnik Dragan Šolak nelegalno postavljaju mrežu na teritoriji grada Beograda i ne plaćaju korišćenje resursa. Oni su to više puta demantovali. Danas sam došao da vam pokažem kako ne plaćaju svoje obaveze prema Beogradu - rekao je on.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Goran Vesić

Vesić je sa novinarima obišao dve lokacije na Novom Beogradu (u Bulevaru Milutina Milankovića i na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Trešnjinog cveta), na kojima je utvrđeno da provajder SBB koristi šahte sa toplotnom mrežom "Beogradskih elektrana" za nelegalno postavljanje optičkih kablova. Zamenik gradonačelnika je precizirao da ovaj kablovski operater nema dozvole za to niti je platio naknadu za njihovo korišćenje.

5 miliona evra naneta šteta gradskom budžetu

- Prvom analizom utvrđeno je da ima 39,9 kilometara nelegalno postavljenih instalacija, a naknadnom proverom još 20. Prema cenama koje određuje RRA, u budžet bi samo na osnovu ove nelegalne mreže trebalo da se slije između tri i pet miliona evra, za šta bi, primera radi, moglo da se izgradi nekoliko vrtića. Na ovaj način novac se otima od svih Beograđana - poručio je Vesić.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Goran Vesić

Dodao je i da ovo nije jedini slučaj, te da Šolak postavlja mreže i u šahtama BVK i na stubovima javne rasvete. - Šolak i SBB kradu struju u Beogradu, što je krivično delo. Na stubovima javne rasvete postoje ojačivači koji koriste struju, odnosno, pomoću njih se krade struja direktno sa bandera. Oni, takođe, nelegalno po gradu razvode mrežu, bez ijedne dozvole, uz rizik po građane, jer to može svakog časa da padne na nekoga. A kada uđu u stambene zgrade, onda se zakače na strujomer svih stanara, gde takođe kradu struju... - naveo je Vesić.

VESIĆ: Samo od štete koja je naneta gradu moglo da se izgradi nekoliko vrtića u Beogradu

Ocenjujući da je ovakvo ponašanje SBB skandalozno, on je istakao i da grad više neće dozvoliti bilo kome da postavlja nelegalne mreže koristeći javna dobra.

- Pokrenućemo krivične postupke protiv SBB, odnosno grad će pokrenuti tužbu za odštetu i tražiti od kablovskog operatera da plati 10 godina unazad za sve resurse koje su koristili kako bi građani dobili nazad svoje pare - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Kralj kanalizacije

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dragan Šolak

Šolak, koji je državljanin EU i, prema Vesićevim rečima, svima nama drži lekcije, probao je da postane medijski magnat i da upravlja medijima u Srbiji.

- A na kraju je postao ''kralj kanalizacije'' kao Splinter, koji ima nindža kornjače, samo što su njegove nindža kornjače Jugoslav Ćosić i Aleksandra Subotić - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Juca

06.07.2019 06:23

Procesuirati Solaka. Pa on je preterao.

Luka

06.07.2019 06:23

Sve je jasno kao dan.

Steva

06.07.2019 06:40

Krajnje je vreme da se stane na put ljudima kojima su samo vlastititi interesi bitni,

Vanja

06.07.2019 06:53

Sada bi Šolak morao da plati štetu nanetu Beogradu.