Šokantni detalji! Jeremić sa Roćenom pripremao svadbu za svog kuma koji je uhapšen zbog milionske pronevere

Autor: Borba.me

Vesti

06.07.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i Milan Roćen, nekadašnji ambasador u Moskvi, a sada savetnik Mila Đukanovića, na snimku koji je objavio portal IN4S, dogovarali su detalje oko svadbe Ljube Samardžića u Budvi, saznaje ekskluzivno Borba.

RepublikaFoto: youtube.com/Južne vesti
Vuk Jeremić

Jeremić je na toj svadbi, zajedno sa suprugom Natašom, bivšom novinarkom RTS-a, bio kum Ljubi Samardžiću, članu Demokratske stranke, i Danijeli Tadić iz firme „Meken Erikson”.

Uravo za tu svadbu su Roćen i Jeremić, kako se čuje na snimku, dogovarali gostovanje zvanica ujednom budvanskom hotelu. Najvjerovatnije, da je sve to plaćeno novcem građana.

Mladenci su se venčali u Budvi u crkvi u Starom gradu, a svadbeno slavlje je priređeno u hotelu "Avala".

Samardžić je, da podsetimo, 22. februara 2013. godine uhapšen zbog sumnje da je od 2004. do 2012. godine preko četiri svoje firme od Agrobanke uzeo pet kredita, vrednih ukupno 10 miliona evra, koje nikad nije vratio zahvaljujući dobrim vezama s funkcionerima tadašnje vlasti!

Povodom ovog slučaja, u Telekomu su potvrdili da je ugovor s "Imtelom“"potpisan 19. marta 2008. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/ Happy Tv
Nekadašnja Agrobanka je zbog velikog broja afera zatvorena

– Krajem 2008. ugovor je ustupljen "Fibernetu", novoosnovanoj firmi Telekoma Srbija u Crnoj Gori, koji je tada potpisao novi ugovor s "Imtelom" pod istim uslovima. Vrednost ovog posla bila je 7.002.836 evra, pri čemu je kao avans za započinjanje posla "Imtelu" dato 15 odsto vrednosti ugovora. Kabl je komercijalno pušten u rad u junu 2011, a prihod od njegovog korišćenja ima tendenciju rasta. Pošto "Imtel" nije završio posao do kraja, naplaćena je bankarska garancija u visini od 10 odsto investicije – saopšteno je tada iz Telekoma.

Postoje i informacije da je Samardžić u još nekoliko navrata Jeremiću davao milionske svote novca. Sa druge strane, Jeremić se odmah nakon hapšenja kuma ogradio od poslovanja sa njim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Miki

06.07.2019 13:09

Kakav Jeremic takav i kum, slicno se slicnom raduje.

miki

06.07.2019 22:06

@Miki - Ruka ruku mije

Vladan

06.07.2019 13:12

E ko je nas vodio sada ce se Vuk Jeremic prati kako je ovo namestaljka, ali se nadam da mu ovog puta nece uspeti.

Bata Kole

06.07.2019 13:39

Klupko se odmotava,i sve ce izaci na videlo.