"Rešićemo mali nesporazum s Bugarima, ako to prihvate"

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2019

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će se Srbija i Bugarska, nakon varnica koje su se pojavile, ubrzo vratiti na staze odličnih odnosa i sam će se, ističe, pobrinuti za to.

Foto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Aleksandar Vučić

Vučić je upitan koji je njegov stav na varnice koje su se javile na liniji Beograd-Sofija, odnosno Dačić - Borisov, podsetio da je Bugarska priznala nezavisnost Kosova i da su tu naše razlike, a za sve ostalo smatra da imamo dobre odnose, koje ćemo, kaže, i dalje graditi.

- Smatram ovo malim prolaznim nesporazumom - podvukao je on.

Sledeće nedelje, kako je najavio, razgovaraće sa bugarskim predsednikom i premijerom, Plamenom Radevom i Bojkom Borisovom.

Podsetio je da u Srbiji živi bugarska manjina, za koju želi da se oseća kao svoj na svome i da oni ne smeju da ispaštaju zbog takvih razmimiolaženja.

- Lično ću se postarati da u što skorije vreme, ako to prihvate bugarski predsednik i premijer, vratimo odnose na staze odličnih veza - istakao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Aleksandar

07.07.2019 12:56

Bugari moraju da paze sta govore.

Aleksandar

07.07.2019 12:57

Sve se resava razgovorom.

Marko

08.07.2019 09:08

@Aleksandar - Otvorena pitanja se resavaju dijalogom

Hedona

07.07.2019 13:07

Naravno da će se rešiti apsolutno sve razmerice koje postoje prema Srbiji. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu. Srbija danas želi da građani žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.