Jak samo na rečima! Pajtić zbog proliva izbegava suđenje!

Autor: informer.rs

Vesti

08.07.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši političar, koji je optužio predstavnike Elektromreže Srbije da su tražili mito od dva miliona evra, pod raznim izgovorima ne dolazi na sud i čeka zastarevanje predmeta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Bojan Pajtić

Čak tri i po godine od početka suđenja po privatnoj tužbi Elektromreže Srbije (EMS) protiv Bojana Pajtića, nekadašnjeg predsednika DS, ovaj bivši političar izbegava da se pojavi na sudu. Kompanija EMS tužila je Pajtića za krivično delo narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti zbog izjava koje je dao u javnosti, a po kojima su predstavnici te kompanije, između ostalih i nekadašnji direktor Nikola Petrović, navodno tražili mito od dva miliona evra kako bi se vetropark Kontinental vindsa priključio na mrežu EMS-a. Međutim, Pajtić izgleda nema dokaze za svoje tvrdnje i bukvalno se krije od suda. 

Poslednji u nizu Pajtićevih pokušaja da izbegne suđenje desio se jutros, kada nakon pokušaja policije da ga dovede u sud, nije želeo da otvori vrata iako je policija videla Pajtića kako ulazi u stan i unutra se čuo njegov glas. Kako se saznaje, ovaj predmet bi trebalo da zastari početkom oktobra, a nekadašnji predsednik DS, znajući to, izbegava i policiju i sud već godinama. 

Naime, Pajtić se na sudu nije pojavio već 18 puta. Devet puta po tužbi EMS i isto toliko puta po tužbi Nikole Petrovića.

Osim jučerašnjeg skrivanja iza vrata sopstvenog stana, poput nekog malog miša, Pajtić je za svako suđenje imao po neki izgovor. Tako je u junu sudu dostavio izveštaj lekara u kom piše da je dan pred suđenje imao "osam prolivastih stolica"!

- Pacijent se javlja zbog grčeva u stomaku i prolivastih stolica... kao mogući provocirajući faktor navodi nešto ljući obrok koji je imao - piše u izveštaju koji je bivši lider DS, bez blama, dostavio kao opravdanje da se ne pojavi na sudu. 

Nekadašnji direktor EMS-a Nikola Petrović, koji je u ovom procesu svedok, jutros se pojavio u sudu, međutim izjavu nije mogao da da jer se Pajtić, kao optuženi, uporno ne pojavljuje. 

- Očigledno je da je Bojan Pajtić samo jak na rečima, kada treba da se tvituje, da se proturi neka laž i izmisli afera. A kada treba da dođe na sud i pruži dokaz za ono što priča, onda se ponaša kao neki mali pacov i krije se po kući ili se vadi na proliv. Pacov sa prolivom. Jadno! - izjavio je Petrović za naš list uz opasku da se u procesu za isto krivično delo, koji on vodi protiv Pajtića, bivši političar ponaša apsolutno isto i izbegava pojavljivanje na sudu čekajući da predmet zastari. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Sara

08.07.2019 12:47

Sta drugo i ocekivati od Pajtica

Djape ja

08.07.2019 12:48

Kad će Pajtić več da ozdravi.

ceca

08.07.2019 13:05

I mi smo od njega godinama imali proliv,,,more dovedite tog vajnog politicara pred sud..kakav njegov proliv!

Jeca

08.07.2019 13:32

Nece moci doveka da se izvlaci.