Popović Ivković razgovarala sa ambasadorom Belorusije o prijemu Kosova u Interpol

Autor: Republika

Vesti

11.07.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljevim o ponovnom zahtevu za prijem takozvanog Kosova za članstvo u Interpol.

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivković

Popović Ivković je istakla argumente Republike Srbije protiv zahteva Prištine i ukazala da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u ovu međunarodnu policijsku organizaciju predstavljao flagrantno kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je obavezujuća za sve članice UN.  

- Koliko je samo bezobzirno ponašanje takozvanog Kosova govori i činjenica da su uprkos prošlogodišnjoj odluci Generalne skupštine Interpola, suprotno pravilima ove organizacije ponovo istakli kandidaturu za članstvo - naglasila je Popović Ivković i podsetila da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice ove profesionalne međunarodne policijske organizacije. 

Ambasador Briljev, složio se sa Popović Ivković da poštovanje međunarodnog prava, Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i pravila Interpola moraju da budu prioritet i na ovogodišnjem glasanju i istakao da Belorusija ima nepromenjen stav prema zahtevu Prištine i ove godine.

Popović Ivković i ambasador Briljev saglasili su se da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i dogovorili organizaciju sastanka dva ministra unutrašnjih poslova u narednom periodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading