Šokantna tvrdnja Vojislava Šešelja: Kristijan palio džamiju po nalogu Koštunice!

Autor: I. Ž. - M. Đ.

Vesti

12.07.2019

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijan Golubović je zapalio Bajrakli džamiju u martu 2004. godine, tokom demonstracija u Beogradu, tvrdi Vojislav Šešelj, lider radikala, objašnjavajući da je ovaj to učinio po nalogu Demokratske stranke Srbije (DSS) DSS, na čijem je čelu tada bio premijer Srbije Vojislav Koštunica.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojislav Šešelj

- Golubović je radio pod dirigentskom palicom Aleksandra Nikitovića, tadašnjeg šefa kabineta Vojislava Koštunice. Sledbenici Vojislava Koštunice, predvođeni Kristijanom, napali su i zapalili džamiju - ispričao je Šešelj.

O Kristijanovoj ulozi svojevremeno je govorio i bivši beogradski muftija Muhamed Jusufspahić, koji je pre dve godine, na godišnjicu paljenja, napisao:

- Nije Kimi palio, već Kristijan.

Tada je muftija odbio dodatno da pojasni da li je mislio na Kristijana Golubovića, mada je bilo očigledno na koga je aludirao.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Kristijan Golubović

O povezanosti Koštuničinog DSS sa paljenjem džamije spekulisalo se i zbog uloge ministra policije Dragana Jočića, bliskog Koštuničinog saradnika i funkcionera Demokratske stranke Srbije. Tako postoje audio-snimci na kojima Jočić zabranjuje upotrebu sile i odbija da izda naredbu za angažovanje Žandarmerije.

Podsetimo, beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, u demonstracijama koje su u Beogradu izbile zbog nasilja nad Srbima na Kosovu. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena zgrada. U neredima, prema objavljenim podacima, do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga, a iz džamije je ukradeno 50.000 evra. Povređeno je deset policajaca u sukobima sa demonstrantima.

Pre pet godina, Apelacioni sud doneo je konačnu presudu u procesu koji je nazivan suđenjem za paljenje džamije, mada se u stvari sudilo zbog kamenovanja policajaca koji su obezbeđivali Bajrakli džamiju. Tada su donete tri osuđujuće presude, ali za samo paljenje, praktično, niko nikada nije osuđen.

Vojislav Koštunica juče se nije javljao na telefon. 

Finansirao Dveri

Vojislav Šešelj juče je za naš list otkrio i da je Vojislav Koštunica dugo finansirao Boška Obradovića, lidera Dveri. Ova organizacija, podsetimo, potiče još iz 1999, kada je osnovan časopis Dveri srpske. Njegovi osnivači potom su oformili i istoimeni pokret.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
drdule

12.07.2019 06:41

staviti kostunicu i kristijana u istu recenicu je fenomenalno!!!