Smeje se narodu u lice! Đilas glumi sirotinju na N1

Autor:

Vesti

13.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, jedan od najbogatijih, ako ne i najbogatiji srpski političar, zakukao je, gostujući na N1, da je izgubio novac baveći se politikom. On je rekao da para ima manje nego pre ulaska u političke vode, a na društvenim mrežama odmah je inicirano pokretanje akcije za pomoć "sirotom tajkunčiću", kako su ga nazvali.

Foto: printscreen/N1
Dragan Đilas na N1

- Sa onim što sam ušao u politiku, danas isto to imam, verovatno malo manje. Više se biznisom u ovoj zemlji ne bavim - poručio je, između ostalog, Đilas.

Među prvima je reagovao direktor CEBEF (Centar beogradskih festivala) Damir Handanović, predlažući da se pokrene specijalna akcija, putem SMS poruka, za pomoć "jadnom tajkunu".

- Toliko sam tužan zbog ove činjenice, Dragane, da momentalno predlažem da se pokrene SMS broj da sakupimo pomoć - napisao je Handanović.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Đilas smatra narod glupim i senilnim, te zaboravlja kako je njegovo bogatstvo naprasno raslo tokom vlasti demokrata.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Orlić

- Ako je imao bogatstvo, koje je sam priznao da poseduje 2018. godine, od oko 25 miliona evra, još devedesetih godina, zašto je pri stupanju na funkciju prijavio da ima samo 70.000 evra ušteđevine, stara kola i da mu je supruga vlasnik jedne kuće? Koje su mu to firme zarađivale stotine miliona evra dok se nije bavio politikom? Znamo samo za one koje su imale mizerne prihode u to vreme, a ubirale su na stotine miliona evra tek kada je on bio sve i svja u Srbiji - ističe Orlić.

On dodaje da je Đilas ipak rekao i nešto istinito:

- Jedna stvar je tačna, danas se on "biznisom" u Srbiji ne bavi. Jer nije na vlasti. To je najubedljiviji dokaz za ono što oduvek govorimo: da ume da vodi multimilionski "biznis" samo kad je na vlasti. Pre i posle toga ne ume. Samo na vlasti može da zloupotrebljava uticaj i troši tuđe pare, to je jedini "biznis" za koji je Đilas sposoban - kaže Orlić, koji je insistirao da se na reč biznis stave navodnici.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov podseća da lider opozicije nema odgovor na mnoga pitanja koja zanimaju građane.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

- Đilas nema odgovor na to kako je stekao imovinu od 25 miliona evra, što je sam prijavio i kako je na računima njegovih firmi završilo 500 miliona evra narodnih para - podvlači Jovanov.

Glavni urednik istraživačke mreže Antidot Marko Matić naglašava da Ðilas nastavlja da obmanjuje javnost o poreklu i veličini svog bogatstva.

- Iako svi zvanični papiri, uključujući i imovinske karte koje je lično on kao funkcioner prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije, govore da se njegova imovina drastično uvećala u vreme dok je bio na vlasti, Ðilas bezočno obmanjuje građane Srbije kako je pre ulaska u politiku bio bogatiji - naglašava Matić.

RepublikaFoto: Tanjug/SRS
Vojislav Šešelj

Šešelj: Boško mu isisao pare

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Boško Obradović

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže se narod odlično seća Đilasa s početka devedesetih, kada, kako navodi, nije imao pas za šta da ga ujede i da je svima jasno da je po dolasku na vlast ekspresno postao tajkun.

- Đilas se žali? Izgleda da mu je mnogo uzeo Boško Obradović. Ne bavi se više biznisom jer nije na vlasti, on je naučio da se bavi biznisom da sklapa poslove sa državom i da ostvaruje ekstraprofite. Sada ima na desetine miliona, vidite koliko smo platili Most na Adi, neko je uzeo te pare. On je ušao u saradnju sa Boškom, a ovaj mu isisava pare. Obradović je opljačkao Hilandar, kamoli Đilasa. Ko je god imao posla sa Boškom ostao je bez mnogo para - komentariše u svom stilu Šešelj.

Činjenice sve govore

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

* Đilas više puta izjavljivao da se obogatio u Češkoj, pre ulaska u politiku

* Proverom u češkom APR utvrđeno da su sve vreme Đilasovog boravka tamo njegove firme zaradile svega 74.000 evra

* U politiku Đilas ulazi 2004. godine

* U Srbiji posluje preko "Multikom grupe" i "Dajrekt medije"

* Đilasove firme za manje od 10 godina ostvarile prihod od 500 miliona evra

* Agenciji za borbu protiv korupcije Đilas prijavio imovinu vrednu 25 miliona evra

* U trenutku kada je napustio funkciju gradonačelnika Beograda dug glavnog grada iznosio 1,118 milijardi evra

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Kosta

13.07.2019 06:07

Ako je neko gurao Srbiju u ambis to je žuto preduzeće i Djilas.

Alexandar

13.07.2019 06:18

Stvarno mu treba pomoci, ali u nekoj zdravstvenoj ustanovi kao sto je Laza.

Boki

13.07.2019 07:39

A mi smo sve ludi da poverujemo da je sirotinja.

Aca

13.07.2019 07:53

Zbog toga i ima mizeran rejting.