(FOTO) Fotke iz Beograda na Makronovom Instagramu oduševile CEO SVET

Autor: Republika

Vesti

16.07.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron u dvodnevnoj je poseti Srbiji, a juče je pred velikim brojem okupljenih građana na Kalemegdanu, u govoru tokom kojeg se obraćao i na srpskom, poručio da Francuska voli Srbiju i njene građane i da je Srbija "u njihovim srcima".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Emanuel Makron

"Evo, Francuska je ovde", rekao je Makron tokom jučerašnjeg govora na Kalemegdanu pokazujući rukom na svoje grudi i nastavio: " Srbija je isto tako u našim srcima. Danas i zauvek", rekao je šef francuske države na srpskom jeziku.

Veliku pažnju širom sveta izazvale su fotografije i snimci iz Srbije koji su objavljeni na Instagram storiju na zvaničnom profilu fransuckog predsednika @elysee, gde je ispraćena celokupna jučerašnja poseta od dolaska Makrona, pa sve do obraćanja građanima na Kalemegdanu. 

Francuski predsednik je tokom jučerašnjeg dana imao tet-a-tet sastanak sa Vučićem, koji je trajao znatno duže nego što je bilo predviđeno, a dvojica državnika su sa konferencije za novinare poslali jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Zoran

16.07.2019 09:33

Ma ne da nas vole, obozavaju nas. Zato su nas bombardovali, zato su priznali Kosovo, zato ce nam i dalje cepati teritoriju, zato su naseg predsednika bas ispostovali na proslavi u Parizu, zato ce nam pomoci da NE udjemo u EU (sto je mozda i jedino dobro koje mogu da nam ucine). Sacekajmo da se gospodin vrati u svoju zemlju pa cemo videti svu njegovu ljubav prema nama.

Ana

16.07.2019 09:54

Iskrene i velicanstvene slike!

Davor

16.07.2019 10:16

Predsednik Vučić uspeo je da Srbiju digne iz pepela na svetskoj političkoj sceni.

Veljko

16.07.2019 12:33

I treba ceo svet da vidi.