Haradinaj: Srbi, ako ne priznate Kosovo, kupujemo oružje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.07.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za novinare govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska Koha konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

- Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove ''uzajamno priznavanje u postojećim granicama''. To znači da nas savetuju da kupujemo mistrale, jer oni snabdevaju Srbiju mistralima - rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

- U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati ''sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama''. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje - rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading