Ministar Đorđević presekao: Sestra iz Zvečanske neće moći da radi taj posao

Autor: Tanjug

Vesti

22.07.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da medicinska sestra iz Zvečanske protiv koje je podneta krivična prijava neće više moći da se bavi tim poslom.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Đorđević

On je za RTS rekao da se radi o mladoj osobi koja nije svesna šta je činila. Imali su, kaže, službeni razgovor sa njom.

- Kako je meni direktor preneo, on misli da ona nije svesna šta je uradila i biće podneta krivična prijava protiv nje. Odgovaraće i onaj ko je snimao. Mislim da će joj se uručiiti otkaz. Takve stvari su neprimerene. Moramo da delujemo vrlo rigorozno i vrlo jasno kako bismo dali do znanja da tako nešto nećemo tolerisati u budućnosti - rekao je Đorđević.

On je najavio i da je u planu uvođenje registra onih poslodavaca u privatnom sektoru koji su trudnicama dali otkaze.

- Neki u privatnom sektoru rade stvari koje su neprimerene. Kada saznaju da je zaposlena ušla u drugo stanje i kada treba da ode na trudničko dobije otkaz. Uvešćemo da i trudnice dobijaju novac od države, a ne od poslodavca - rekao je on.

Dodao je i da se uvodi posebna telefonska linija za trudnice. 

- U slučajevima kad se dokaže da je neko te stvari činio pružićemo mogućnost da naši ljudi saznaju ko je radio te stvari i ko je kažnjen zbog toga u posebnom registru koji će biti istaknut na sajtu ministarstva - istakao je Đorđević.

Razmišlja se, kaže, o reformi sistema socijalne zaštite kako bi ona bila u funkciji građana.

Takođe, uskoro počinje i javna rasprava o Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama na koji je bilo primedbi, dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading