Predsednik Srbije o odlasku Haradinaja u Hag: Ne očekujem ništa sem farse

Autor: Republika

Vesti

23.07.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

- Ne očekujem ništa, samo jednu farsu i predstavu da je OVK štitila ljude od ''srpskog agresora'' i da su bili veoma uspešni - kazao je on u nacionalnom dnevniku TV Pink.

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je kazao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.


- To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac - ukazao je on i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobođen, bio politički sud, a da je sada reč o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.


- Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji - primetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Saks

23.07.2019 17:42

Ocekuje nas jeftin filmski scenario.

Dragan

23.07.2019 18:46

Haradinaju je oslabila podrška kod Albanaca, pa se služi providnim trikovima kako bi istu povratio.

Milica Milicic

23.07.2019 19:08

Steta je sto nece odgovarati za sve sto je ucinjeno Srbima na KiM.

Tijana

23.07.2019 19:30

Haradinaj je jedan pajac od kog se nista drugo i ne ocekuje nego da glumata! Umesto da ga zadrze tamo!