Martinović kritikovao koalicione partnere iz SPS: Neprihvatljivo da radikala u Skupštini bude više nego vas

Autor: Tanjug

Vesti

23.07.2019

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović uputio je danas u Skupštini Srbije oštre zamerke poslanicima koalicione Socijalističke partije Srbije na nedovoljnom angažmanu, i u skupštini u javnosti po pitanju najaktuelnijih političkih tema.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Martinović

Martinović je najpre zamerio na nedovoljnom broju poslanika u skupštinskoj sali, gde je u toku rasprava o izgradnji stanova po povoljnim uslovima za pripadnike snaga bezbednosti, a zatim i na nedovoljnom političkom angažmanu i preuzimanju odgovornosti za zajedničku politiku, zbog čega se, kaže, u javnosti stvara utisak da je na vlasti samo SNS i da su za sve što ne valja krivi "Vucicć i naprednjaci". 

- Preuzimam rizik da će me kritikovati predsednik stranke. Ovo nije uobičajena situacija, ali, uz svo dužno poštovanje prema SPS, za mene je neprihvatljivo da u sali ima više poslanika Srpske radikalne stranke, nego vas koji ste u vlasti - rekao je Martinović.

Socijalisti su u odgovoru na kritike rekli da te odnose treba da rešavaju Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, kao lideri stranaka.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Neđo Jovanović rekao je tokom polemike da socijalisti podržavaju vladu, da participiraju na najbolji način i da se trude da imaju iste vrednosti kao koalicioni partneri, te da znaju koliki im je potencijal i gde su u odnosu na SNS.

On je rekao da su u danu za glasanje poslanici SPS uvek tu i da podržavaju predložene zakone. 

 

 

Kao šef poslanika SNS, Martinović je kazao da on svoje poslanike može da pošalje da sede po splavovima na keju, ali da umesto toga oni sede po celi dan u parlamentu. 

Upitao je da li je dolazak poslanika SPS na glasanje njihov “akt milosti” i da li treba da im bude neizmerno zahvalan zbog toga. 

- Što se mene tiče, ne morate da dođete ni u danu za glasanje, ali hajde da prekinemo sa tom vrstom pravljenja dve kategorije poslanika. Moji su robovi, a vi ste, ne znam kakva, gospoda… Pa, gde su moji poslanici u danu za glasanje - upitao je Martinović. 

Martinović je takođe primetio i da su socijalisti na opštini Stari grad u koaliciji sa Markom Bastaćem, koji je, podseća, “čupao" znakove za radove na gradilištima u Beogradu.

- Podelite i odgovornost i teret vlasti u Narodnoj skupstini. Danima imam utisak da nismo ravnopravi, najveći deo tereta pada na poslanike SNS - rekao je Martinović koji je pogledao listu govornika i utvrdio da su se prijavili da o predlogu zakona govore po jedan poslanik SPS i SPDS, a da su svi drugi iz SNS. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading