Dačić: Klimatske promene utiču na povlačenje priznanja Kosova! Zbog Prištine neću da objavim ime 14. države

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.07.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova se topi i topiće se još, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da zbog Prištne ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

- Priština sada ne zna koga da zove - dodao je Dačić na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom. - Čim ta nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale Kosovo - rekao je Dačić.

Ta lista se istopila i topiće se još, rekao je Dačić i u šali dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju".

On je pojasnio i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj, rekavši da je mislio na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost Kosova, a koju je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama ...

- Nastavićemo svoje aktivnosti, jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska - rekao je Dačić. On je naveo da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu. Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o njavama da ih Kongo priznaje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

27.07.2019 08:58

Da,da,klimaju se te klimatske promene,samo ja ne vidim da je šiptare udario uragan,Doni.