Oporavljaju se vojnici povređeni kod Vranja: Obišao ih ministar Vulin

Autor: Tanjug

Vesti

26.07.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje pripadnika 21. bataljona veze Kopnene vojske, povređenih kada se juče u blizini brda Pržar kod Vranja prevrnuo autobus privatnog prevoznika kojim su se vraćali sa redovnog zadatka, je stabilno i dobro.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Njih je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom Uglješom Jovičićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Na bolničkom lečenju u Vojnoj bolnici Niš primljeno je 10 pripadnika Vojske Srbije. Radi se o pacijentima koji su ostavljeni na opservaciji zbog toga što priroda njihovih povreda to zahteva. Od toga, dvojica povređenih imaju teže povrede - frakture zgloba ramena. Ambulantno je, takođe, pregledano i otpušteno na kućno lečenje još 13 pripadnika Vojske Srbije - izjavio je načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnik dr Nebojša Ðenić.

Pukovnik Ðenić je istakao da nema životno ugroženih i da će osim dvojice teže povređenih, koji će ostati duže na bolničkom lečenju, ostali biti otpušteni na kućno lečenje u toku iduće nedelje.

U Vojnu bolnicu Niš pacijenati su primljeni jutros i juče u popodnevnim i večernjim časovima, nakon što im je ukazana pomoć u Zdravstvenom centru Vranje.

 

 

- Moram da pohvalim kolege iz Zdravstvenog centra Vranje koji su odlično i profesionalno odradili svoj posao, tako da su pacijenti primarno dobro sagledani i zbrinuti, a samim tim spremljeni za ovu evakuaciju i nastavak njihovog lečenja - poručio je pukovnik Ðenić.

Komandant 21. bataljona veze Kopnene vojske major Ljubiša Pajić izjavio je da se povređeni pripadnici tog bataljona dobro osećaju, da se zdravstvena zaštita odvija po planu i da je nega sa ciljem njihovog oporavka maksimalna.

On je zahvalio Vojnoj bolnici Niš i Zdravstvenom centru Vranje što su vojnicima ukazali neophodnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading