Vučić otkrio šta je uticalo na slabiji rast BDP-a

Autor:

Vesti

29.07.2019

09:19 >> 10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija uspela da dopremi 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 iz Rusije poštujući međunarodno pravo.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić sa Vulinom i Harčenkom


Na pitanje kako je Srbija "razbila blokadu", pošto su Rumunija i Bugarska, "po nalogu NATO", zabranile prolaz vozilima, Vučić je rekao: "Kako i kuda su došla - naša je stvar".

Istakao je da su vozila, koja su poklon Ruske Federacije, dopremljena u skladu sa zakonom i dogovorom sa Moskvom.

Vučić: Rast BDP je pristojan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je rast BDP od 3,5 odsto ove godine veoma pristojan, odbacujući tako ocene dela opozicije da je u pitanju nizak rast ekonomije. 

Vučić je rekao da to govore oni koji su kritikovali izgradnju Trga Republike u Beogradu i oni koji nisu otvorili Narodni muzej u glavnom gradu.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Problemi sa količinom proizvodnje u Fijatu, kao i sa remontom Rafinereije u Pančevu, kaže, uticali su na slabiji rast BDP-a.

Međutim, istakao je, "sve u svemu ide dobro", a posebno je ukazao na sektor poljoprivrede i naveo da će rod kukuruza biti rekordan ove godine, dok je prinos pšenice nešto niži.

Klubovi Partizan i Zvezda, izrazio je nadu predsednik, ući će u Evroligu što donosi takođe značajna sredstva državi.

Predsednik Srbije osvrnuo se i na radove i rekonstrukciju naših puteva

- Zemlja ide u dobrom smeru, svuda se radi i gradi. kasni se na istočnom Koridoru, ali će u narednih dva meseca da bude gotovo. Kod nas su više pažnje izazvale 2 crte koje su se pojavile na putu, od izgrađenog celog puta. Kod nas ne postoji pozitivna vest, danas je glavna vest bila povećanje putarine. Šta hoćete od nas, da gradimo ili da ne gradimo? Ako je lakše da ne gradimo ništa, najbolje da ne gradimo ništa, ali ja sa tim neću da se saglasim - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Natasa

29.07.2019 09:46

Ponosni smo na našeg predsednika!

aca

29.07.2019 11:50

@Natasa - Vucic radi u najboljem interesu Srbije i srpskog naroda

Ana

29.07.2019 10:21

Predsednik u svakom trenutku iskren pred svojim narodom!

sasa

29.07.2019 11:51

@Ana - Tako i treba.Interes naroda na prvom mestu