Završen sastanak na FPN: Opozicija se ne oglašava

Autor: Republika, Blic

Vesti

30.07.2019

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu nešto posle 14 sati završen je sastanak opozcije i vlasti iza zatvorenih vrata, na kome se raspravljaloo izbornim uslovima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Lideri opozicije

Sastanku su prisustvovali ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici SNS u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik DS Zoran Lutovac, predstavnici Narodne stranke, LDP-a, SDA, Dveri, ali i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

FPN su na glavni ulaz napustili lider SZS Dragan Đilas, kao i poslanik SNS Vladimir Orlić, bez izjava.

Đilas nije odgovorio na pitanje novinara kako je zadovoljan dijalogom, već se - nasmejao i rekao da je dogovor da se nikakve izjave ne daju medijima.

Isto je ponovio i Miroslav Aleksić iz "Narodne stanke" Vuka Jeremića.

Tokom dana se oglasio i Vladimir Đukanović napominjući da je opozicija prekršila dogovor o uslovima sastanka jer je pozvala televiziju N1 da prisustvuje.

Nakon sastanka, koji bi trebalo da pokrene dijalog o izbornim uslovima i koji je održan uz prisustvo nevladinog sektora na FPN-u, medijima se kratko obratio direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević. Fondacija je, zajedno sa FPN-om organizovala ovaj sastanak.

Antonijević: Razgovor je vođen u konstruktivnoj atmosferi

- Razgovor je vođen u konstruktivnoj atmosferi, dogovor svih učesnika bio je da bude iza zatvorenih vrata. Ovo je bila inicijativa FPN-a i Fonda i mislim da imamo dovoljan legitimitet da pokrenemo ovakav dijalog - rekao je Antonijević.

On nije želeo da precizira kada će biti održan sledeći sastanak, a dodao je da će se FPN i Fond sutra saopštenjem obratiti medijima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
neda

30.07.2019 12:46

Videcemo sta opozicija ima da kaze, povodom sastanka, sudeci po svemu cini se da oni imaju primedbe.

Djura

30.07.2019 13:56

Nadamo se lepim vestima kad se oglase...

Miki

30.07.2019 14:00

Opozicija tera po svome i jasno pokazuje da zapravo nije njima ni do razgovora ni do izbora, jer znaju da pucaju. Njima je da prežive politički.

Aleksandar

30.07.2019 14:07

Dijalogom do resenja.