Dačić sa Fabricijem: Nastavićemo da usklađujemo spoljnu politiku sa EU

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o aktuelnom stanju u odnosima Srbije i Evropske unije u pristupnom procesu za članstvo u EU, kao i o aktivnostima u predstojećem periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Fabrici i Dačić

Poseban akcenat u razgovoru stavljen je na pregovaračko poglavlje 31 - spoljna, bezbednosna i odbrambena politika, a sagovornici su razgovarali i o dijalogu između Beograda i Prištine i daljim koracima za njegov nastavak, nakon što se za to steknu neophodni uslovi. 

Dačić je ponovio da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije, te ukazao na to da je Srbija posvećena intenzivnoj saradnji u oblasti spoljne i bezbednosne politike sa EU kao i da ćemo u periodu do pristupanja nastaviti da postepeno usklađujemo svoju spoljnu politiku sa stavovima EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading