Antić sa Bocan Harčenkom: Osnažujemo prijateljstvo dve zemlje na svim nivoima!

Autor: Republika

Vesti

02.08.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić primio je novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandra Bocan Harčenka sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike.

RepublikaFoto: Republika
Bocan Harčenko i Antić

Ministar Antić je u razgovoru istakao da Srbija uspešno realizuje sve zajedničke energetske projekte sa Rusijom i da ti projekti predstavljaju veoma bitan deo saradnje dve zemlje.

- Realizacija "Mape puta"  sa kompanijom "Gasporom", kao i sve druge aktivnosti koje se odnose na izgradnju Magistralnog gasovoda,  Srbija  razvija u skladu sa dogovorenim rokovima, imajući u vidu neophodnost sigurnog snabdevanja gasom, kako naše zemlje, tako i zemalja regiona - istakao je ministar Antić.

Za ukupne političke i ekokonomske odnose Srbije i Rusije ministar Antić je konstatovao da su partnerski i na visokom nivou, da tome značajno doprinose prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina i izrazio nadu u dalje intenziviranje odnosa dve zemlje.

Ambasador Harčenko je istakao da je energetika ključna oblast u ukupnim ekonomskim odnosima Srbije i Rusije i izrazio uverenje da će dve zemlje iskoristiti sve potencijale za dalje proširenje ekonomske saradnje.

Foto: Republika
Prijateljstvo dve zemlje se ispoljava na svim nivoima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading