Drecun: Protiv Haradinaja svedočilo 500 Srba

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2019

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haško tužilastvo saslušalo je oko 500 srpskih svedoka protiv Ramuša Haradinaja, a neki od njih tražili su da o njihovoj bezbednosti brinu bezbednosne službe Srbije, rekao je za "Politiku" predsednik skupstinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Milovan Drecun

On je dodao i da je uočeno da ima prostora za poboljšanje programa zaštite koje svedocima obezbeđuje Specijalno tuzilastvo u Hagu.

- Postoje velike rezerve zbog ranijih iskustava sa Haškim tribunalom. Mi znamo da ima više od 500 Srba koje je kao svedoke saslušalo haško tužilaštvo. Neki svedoci protiv Ramusa Haradinaja zatrazili su posredstvom srpskog Tuzilastva za ratne zlocine da u Srbiji uđu u program zastite i nase vlasti su to prihvatile - kaze Drecun.

Inace, za sigurnost svedoka u programu zaštite u Srbiji zaduzena je specijalizovana jedinica nakon sto zaključe sporazum o ulasku u taj program.

Kako dodaje Drecun, komunikacija radne grupe koja prikuplja dokaze protiv vođa bivše OVK i haškog tužilaštva dobro funkcioniše. Drecun navodi da je njegov utisak da tuzilastvo radi profesionalno i da neće biti zastićenih.

- Ocekujem da će u Hag biti pozvani i i Hašim Tači i Kadri Veselji, jer je nemoguće izbeći njihovu komandnu odgovornost - smatra Drecun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading