Vukadinović obrisao patos Đilasem

Autor:

Vesti

06.08.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički analitičar Đorđe Vukadinović bukvalno je obrisao patos liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom komentarišući njegove uporne poruke da treba bojkotovati naredne parlamentarne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Đorđe Vukadinović

Vukadinović je naglasio da ne pamti da je jedna ideja sa toliko oduševljenja dočekana među, kako je rekao, na društvenim mrežama i u krugovima bliskim Savezu za Srbiju. 

- Štaviše, tolika unisonost kao da sugeriše dve stvari - ili je ideja bojkota naprosto genijalna pa joj je nemoguće odeleti, ili je pak reč o dobro osmišljenoj i vešto plasiranoj kampanji - prokomentarisao je Vukadinović u autorskom tekstu za Politiku.

Nedvosmisleno je rekao da on smatra da je u pitanju druga navedena opcija, te podsetio da je ista, "ako ne i gora situacija" bila i 2017. i 2018. godine, ali da se tada ipak niko od opozicije nije bavio bojkotom predsedničkih niti beogradskih izbora.

- U suštini, skoro svi argumenti koji se navode u prilog bojkotu izbora su ili činjenično problematični, ili defetistički, ili su izraz pogubnog i kvaziradikalnog "antipolitičkog" stava, koji nam je onomad, preko "belih listića" i natovario aktuelnu bedu na vrat. na stranu što već sama rasprava o tome cepa opoziciono biračko telo i urniše ionako ne baš blistave opozicione izborne šanse - istakao je Vukadinović.

Smatra i da je moguće da je priča o bojkotu samo blef, ne bi li se od režima dobile neke koncesije, te dodao da je šteta koja se na taj način pravi mnogo i neuporedivo veća nego što bi bio eventualni politički dobitak od dobijenih ustupaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Mima

06.08.2019 09:24

Eto kakvo oni mišljenje imaju jedni o drugima.

Aleksandar

06.08.2019 09:25

Sukob izmedju njih je neminovan.

sasa

06.08.2019 09:51

@Aleksandar - Njima ne trebaju neprijatelji,.Oni su sami sebi dovoljni

Vojin

06.08.2019 09:31

Pa zar oni nisu u savezu za Srbiju??