Pejić optimista: Verujem da će sve stranke učestvovati na izborima, čak i one koje najavljuju bojkot

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić veruje da će sve političke stranke učestvovati na izborima, uključujući i one koje najavljuju bojkot.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Pejić

Iako nema tačnog kriterujuma oko kojeg se razgovara, jer opozicija tvrdi da nema fer izbornih uslova, a vlast je kategorična u tome da su oni regularni, Pejić za Tanjug kaže da dijalog ne vidi tako kao da u njemu učestvuju dve "zaraćene" strane, već kao dogovor učesnika izbora da se stvori što realniji i što je više moguće fer ambijent za izbornu trku.

- Ja verujem da će se dogovoriti, odnosno da će svi učestvovati na izborima. Ono što ne bi trebalo da rade, ni jedna, ni druga strana, je da se trude da ostvare neku svoju ''malu pobedu'' u pregovorima. Sladiti se nekom pobedom je nezrelo i neće doneti ništa dobro bilo kojoj strani - rekao je Pejić.

Na pitanje da li je opozicija već odlučila da bojkotuje izbore, jer je posle jučerašnje izjave jednog od članova Saveza za Srbiju koji je rekao da je vremena malo i da ih "vlast gura u bojkot" mogao da se stekne takav utisak, Pejić odgovara odrično.

- Mislim da opozicija nije odlučila da bojkotuje izbore. Mislim da će i učestvovati na njima, ali naravno to ne može niko sa sigurnošću da tvrdi, a stavovi da nisu zadovoljni izbornim uslovima, kako smo juče čuli, su manje-više poznati od ranije - naveo je Pejić.

 

 

Predstavnici dela opozicije poručili su juče, između ostalog, i da vlast ima rok do druge polovine septembra da promeni izborne uslove, a Pejić podseća da nije prvi put da se pominju rokovi.

- Opozicija je i ranije davala rokove, pa od njih nije bilo ništa. Mislim da svi u javnom nastupu treba da vode računa da izjave nemaju karakter ultimatuma, jer u slučaju da dođe do ultimatuma, to nije dobro, a ukoliko se ne ispuni - ostavlja bledu sliku onog ko ih daje - rekao je Pejić.

Smatra da je takva izjava o rokovima "jedna u nizu aktivnosti" opozicije u očekivanju da se dogovor postigne.

Za njega je sasvim u redu da javnost bude uključena u razgovore predstavnika vlasti i opozicije, ukoliko su obe strane saglasne sa tim, a istovremeno ukazuje da nije reč o debati koja zahteva detaljno upoznavanje šire javnosti sa stavovima stranaka, već se ona više tiče stručne javnosti i samih učesnika u izbornom procesu.

- Širu javnost zanima da izbori budu fer i korektni i da učestvuju svi koji treba da učestvuju, odnosno da građani dobiju vlast koja odgovara njihovim željama - rekao je Pejić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Aleksandar

06.08.2019 17:12

Djilas preti i zastrasuje opoziciju koja ne misli kao on.

Aco

06.08.2019 17:12

Ovo je samo predstava opozicije.

Maja

06.08.2019 17:13

Opozicija je svesna da nece dobiti podrsku gradjana,zato i prave dramu.Navodno oni najavljuju bojkot?Mislim da se nismo uplasili,cak sta vise sve cemo uciniti da vas pobedimo elitna opoziciona bagro.

Nestor

06.08.2019 17:21

Opozicija može da izmišlja kakve hoće zahteve, ali jednostavno narod ih neće.