SNS Šabac: Vlast u Šapcu priznala nezavisnost Kosova?!

Autor: Republika

Vesti

08.08.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski odbor SNS u Šapcu saopštio je danas da su odbornici te stranke napustili sednicu lokalnog parlamenta, jer se na dnevnom redu našao dokument kojim se "priznaje nezavisnost Kosova".

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

SNS navodi da je trebalo da se odbornici izjasne o dokumentu na osnovu kog se iz budžeta grada Šapca izdvaja 10.000 evra za sadnice jagode namenjene poljoprivrednicima u kosovskometohijskoj opštini Peć.

- U dokumentu koji se našao pred odbornicima jasno piše da pomoć grada Šapca ide opštini u ''zemlji Kosovo'', i dalje se navodi da je ''ova inicijativa prva te vrste između dve zemlje''.Aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović ući će u istoriju kao prvi Srbin koji je nedvosmisleno priznao lažnu državu Kosovo", navode naprednjaci.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima SNS podseća da je Zelenović jedan od lidera političke organizacije "Savez za Srbiju" i da je "učinio ono što nijedan Srbin nije još od bitke na Kosovu".

Navode i da građanima koji žive na Kosovu i Metohiji treba pomoći, ne sa 10.000 evra, već sa mnogo većim iznosom, ali da je za šabačke naprednjake neprihvatljivo da se Kosovo pominje kao država.

- Gospodine Zelenoviću, dokument sa ovim tekstom poturili ste odbornicima da ga odobre i pritom ste se pravdali da niste ovim priznali lažnu državu Kosovo, već je to uradila država Austrija sa čijom nevladinom organizacijom na ovom projektu sarađujete", kažu u šabačkom SNS i dodaju da su izašli iz sale jer nisu želeli da učestvuju u "još jednom Zelenovićevom igrokazu".

Gradonačelniku Šapca SNS poručuje da će o tome šta njegovi sugrađani misle o takozvanoj ''prvoj saradnji između dve zemlje'', oni to reći na proleće naredne godine, te zaključuju da je sada svima jasno čije interese zastupa aktuelna vlast u Šapcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mihajlo

08.08.2019 22:56

Od opozicije se to i moglo očekivati.

pljuckavac

09.08.2019 05:08

I gde su oni mediji koji pokrivaju celu Srbiju da izvestavaju o ovome? Pa ovo je skandal nad skandalima!!