Đilas se brčka, preča mu Grčka od građana

Autor:

Vesti

09.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici vlasti i opozicije danas će se na Fakultetu političkih nauka sastati kako bi nastavili razgovore o izborima. Međutim, lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas tom skupu, po svemu sudeći, neće prisustvovati jer je već spakovao kofere i otišao na more.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dragan Đilas ostavio saveznike na cedilu i pobegao u Grčku

Naime, bivši gradonačelnik Beograda odlučio je da mu je važnije letovanje u Grčkoj nego diskusija od izbornim uslovima, zbog čega se žalio na sva usta.

Da priprema teren za eskiviranje, moglo sa naslutiti već posle prvog sastanka koji je održan 27. jula, posle kojeg je Đilas poručio da na novi sastanak neće ići ukoliko on ne bude javan.

Kako su najavili organizatori sastanka Fondacija za otvoreno društvo Srbija i Fakultet političkih nauka, tema razgovora biće finansiranje izbornih kampanja.

Đilas pronašao izgovor, neće da razgovara ako mediji nisu prisutni

- Centralni deo razgovora stranaka trebalo bi da ostane zatvoren za javnost. Taj deo gde se govori o konkretnom problemu, a to je finansiranje političke kampanje i funkcionerska kampanja, može da bude nešto što je otvoreno za javnost. Ono što smatramo primerenim jeste da se nakon sastanka odvoji jedan period u kom bi mediji mogli da postavljaju pitanja. Zbog zaista uzavrele atmosfere mislimo da ovaj centralni deo, u kom se razgovara o predlozima civilnog društva i gde se razgovara o konkretnim pitanjima koja će izneti organizacije civilnog društva, ne bi trebalo da bude otvoren za medije i da na neki način privuče neke izjave koje bi bile više namenjene medijima, a manje dijalogu - naveo je Milan Antonijević, izvršni direktor fondacije.

Međutim, Đilasu se ni to nije dopalo, te je poručio da, ukoliko ceo sastanak ne bude otvoren, on na njega neće doći. Očigledno je da mu je od izbora, izbornih uslova i građana važnije da ode na letovanje u Grčku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
pero

09.08.2019 06:32

Djiki je mnogo radi na blacenju svoje zemlje i otisao je na zasluzen odmor da se brcka.

Mija

09.08.2019 06:36

Opšte je poznato da je Đilasu sve važnije od građana.

sasa

09.08.2019 13:37

@Mija - Interes gradjana mu nikada nije bio na listi prioriteta

ana

09.08.2019 06:42

Djilas je odavno dokazao da su mu sopstveni interesi bitniji od interesa Srbije i njenih gradjana.