Dačić naložio pojačanu diplomatsku aktivnost: Šef diplomatije razgovarao sa ambasadorima Srbije o situaciji na KiM

Autor: Tanjug

Vesti

13.08.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije. Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom Srbije u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom Srbije u Iranu Draganom Todorovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Dačić ih je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Ministar je preneo i o čemu je razgovarao s najvišim zvaničnicima drugih zemalja u proteklom periodu, te ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije. 

Ambasadori su detaljno izložili ministru situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading