Erdogan 29. avgusta u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2019

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan 29. avgusta dolazi u posetu Srbiji, u okviru koje će predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, saznaje Tanjug.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije
Erdogan i Vučić

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin. 

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je u decembru prošle godine.


Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.
Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vučić i Erdogan razgovarali su krajem jula, telefonom, i konstatovali, kako je saopšteno, napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dve zemlje. 

Saglasili su se i da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog saveta za saradnju

Sledeća sednica tog Saveta mogla bi da bude održana tokom predstojeće posete predsednika Turske Srbiji. 

Erdogan je, inače, u tom telefonskom razgovoru podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsednikom da samo tako može da se obezbedi veći interes investitora i ekonomski rast.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
ceca

15.08.2019 13:33

Predsednik Turske uvek je rado vidjen gost predsednika Vucica.

ceca

15.08.2019 13:35

Investicije iz Turske mnogo doprinose okonomskoj stabilnosti Srbije

Rajko

15.08.2019 13:38

Turski predsednik Erdogan će biti dočekan u Srbiji kao pravi prijatelj, kao što je to bio slučaj i prilikom njegove poslednje posete Srbiji.

Dijana

15.08.2019 13:41

Predsednik Erdogen je dobro došao u Srbiju!