Ako se obazirete na svaki kamenčić na putu, nećete stići do cilja: Vučić o kritikama opozicija zbog naziva auto-puta

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan što novi auto-put nosi naziv po Milošu Obrenoviću, koji je, ističe, uradio mnogo za našu zemlju - ostavio slobodnu Srbiju, prvi Ustav, škole, muzeje.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše to što pojedincima iz opozicije smeta što je novi auto-put poneo naziv Miloša Obrenovića, Vučić je kazao da se ne obazire na takve komentare, jer, kako navodi, "ako se obazirete na svaki kamenčić na putu, onda do cilja nikada nećete stići".

- Smeta im što auto-put nosi naziv Miloša Obrenovića, smeta im sve što je vredno, da im ne smeta to, smetalo bi im nešto drugo. Oni bi voleli da se auto-put zove E-763, kako se inače zove, to meni ne znači ništa, ali ime Miloša Velikog mnogo znači - rekao je Vučić odgovarajći na pitanja novinara na putu od Obrenovca do Uba.

Predsednik je podsetio da je Miloš Obrenović posle propasti Prvog srpskog ustanka ostao uz svoj narod, podigao Drugi srpski ustanak, doneo prvi Ustav - Sretenski ustav, a osim toga, iako nepismen, ostavio je škole, muzeje...


- Zbog toga sam srećan i ponosan što je novi auto-put dobio naziv po Milošu Obrenoviću - naglasio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Aleksandar

18.08.2019 15:33

Naziv je nacin da oduzimo jednoj veliko istorijskoj licnosti.

Aco

18.08.2019 15:33

Opozicija nema sta da zameri pa im smeta Milos,strasno.

Deki

18.08.2019 15:36

Izgradnjom puteva doprinosimo dolasku novih investitora, povećanju turizma, što za rezultat daje bolji i kvalitetniji život gradjana Srbije!!!

Deki

18.08.2019 15:56

Да није требало да га назову "Ђикијев сокак"?! Будалама све смета!