Vučić odbrusio opoziciji: Pridike drže oni u čije vreme Beogradski univerzitet nije ni bio na listi

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Država će podržati i pomoći Beogradski univerzitet (BU), koji je nezavistan i ostaće takav, ali ne mogu pridike za pad univerziteta na Šangajskoj listi da drže oni u čije vreme ta obrazovna institucija nije ni bila na toj listi", poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše pad BU na Šangajskoj listi, on je primetio da su se čule "razne gluposti" o diplomama i sličnom, a da niko nije ni pročitao o čemu se radi.

- Znate li koji smo bili na Šangajskoj listi 2008, 2009, 2010, 2011. godine. Nismo ni bili na listi. Kao ni u zdravstvu. Nismo mogli ni da padnemo, jer smo bili poslednji. Tako je bilo u vreme stručnjaka što mi sole pamet danas - rekao je Vučić novinarima tokom obilaska novog autoputa "Miloš Veliki".

On je poručio da će država sada u obrazovanje, nauku, kulturu, za medicinske sestre i lekare da izdvoji najviše novca i da pomogne sve što može.

- Beogradski univerzitet je nezavistan i ostaće takav, ali sve što novcem i finansijskim uslovima možemo, pomoći ćemo više nego ikada - naveo je Vučić.


Ali, konstatovao je, to je Srbija, gde za neke važi "što gore, to bolje".

- Mi ćemo da se borimo za što bolje i verujem da će Beogradski univerzitet, koji je danas visoko plasiran u svetu, kao i Novosadski i drugi univerziteti napredovati u narednom periodu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Marko

18.08.2019 16:39

Opozicija može samo da se uhvati za uši i kuka, narod ih neće i to je njihov ključni problem.

Aco

18.08.2019 17:23

Uvek bilo tako od dezurnih kriticara.

Aleksandar

18.08.2019 17:24

Beogradski Univerzitet je institucija.

Hedona

18.08.2019 17:33

Uopšte na njihove pridike niko ne treba da se bilo ko u državi da shvata ozbiljno. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.