Vučić nakon sastanka sa Pompeom: Dugo smo razgovarali, želeo da čuje stav Srbije o Kosovu

Autor: Republika

Vesti

20.08.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/D. KUJUNDŽIĆ

- Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije - napisao je na Instagramu predsednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

- I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Hedona

20.08.2019 19:32

SAD trebaju da pomognu Srbiji i srpskom narodu na KiM, verujem da će zaista ovaj sastanak biti istorijski i da će se pitanje KiM konačno rešiti. Srbija želi da sačuva jedinstvo i želi da građani budu jedinstveni i složni.

Milica Milicic

20.08.2019 19:33

Bitno je nastaviti dijalog kako bi resili problem KiM.

Ana

20.08.2019 19:37

Nama je svaki vid podrske jako bitan i znacajan. Borimo se za Kosovo svim srcem.

Anna

20.08.2019 19:42

Ovaj sastanak ce iznedriti pomak kada je situacija na KiM u pitanju.