Arkan je za Štrahea "ludilo tip", a Brnabićka lezbejka

Autor: Blic

Vesti

20.08.2019

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 100 dana nakon što je Evropom odjeknula "afera Ibica" zbog koje je pala austrijska vlada, isplivali su novi detalji. Novinari Frederik Obermajer i Bastian Obermajer iz "Zidojče cajtunga" otkili su da je lider austrijskih desničara Hajnc Kristijan Štrahe tokom boravka u vili na Ibici govorio i o Željku Ražnatoviću Arkanu, a bilo je reči i o Ani Brnabić.

Arkan / Štrahe / Brnabić

Novinari, koji su i objavili u maju snimak razgovora Štrahea i Gudenusa sa navodnom ruskom bogatašicom koja im je nudila mito u vili na Ibici, napisali su knjigu o tom slučaju. "Afera Ibiza - Pogled iz skandala" biće objavljena krajem nedelje, a do tada novinari su izneli nekoliko detalja koji nisu bili pozanti javnosti.

Kako su autori knjige naveli u intervjuu za austrijski "Profil", Štrahe je rekao da je "Hrvatska u celini 's*anje'", kao i da je u Srbiji "veoma popularan".

Takođe, novinari, koji su imali uvid u 20 sati snimaka koje je zabeležilo nekoliko kamera, rekli su i da je Štrahe Željka Ražnatovića Arkana nazvao "kul tipom" (nemački sleng "geiler Typ" koji može da znači i "napaljeni, ludilo, zgodan, zabavan, sjajan momak"), dok je Johanes Gudenus, bivši potpredsednik Štraheove Slobodarske partije (FPO), spsku premijerku Anu Brnabić nazvao lezbejkom. Za sada nema više detalja o tome zašto je uopšte i potegnuta priča o Željku Ražnatoviću Arkanu, niti da li je bivši vicekancelar izneo još nešto o njemu.

Hronika skandala

RepublikaFoto: youtube.com/FALTER

"Afera Ibica" počela 17. maja kada su "Špigl" i "Zidojče cajtung" objavili nekoliko minuta dugu kompilaciju višesatnih video snimaka razogovora Hanca Kristijana Štrahea, Jonanesa Gudeusa i navodno nećake ruskog oligarha kako dogovaraju sumnjive poslove.

Objavljivanje snimaka pokrenuo je političku lavinu. Usledila je prvo Štraheova ostavka, celokupna vlada se raspala, pa ni Sebastijan Kurc nije mogao više da ostane na vlasti. Novi izbori zakazani su za 29. septembar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading