Ko zadnji magarac! Jeremić se odlučio za bojkot samo da bi preuzeo vođstvo u opoziciji

Autor:

Vesti

22.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko prvi do bojkota, biće vođa opozicije. Izgleda da se ovim geslom vodio lider Narodne stranke Vuk Jeremić, pa je tako NS preksinoć, ne čekajući da Savez za Srbiju (SZS) donese zajedničku odluku, proglasio da će bojkotovati izbore. Odluku su, kako navode, doneli jednoglasno.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

Prema mišljenju analitičara, Jeremić je požurio da saopšti odluku o bojkotu pre Dragana Đilasa, koji se prethodnih sedmica svojski promovisao kao glavni zagovornik ideje o neizlasku na birališta, kako bi mu oteo neki politički poen u opozicionom biračkom telu. Iako ceo SZS jedva prelazi 10 odsto podrške, očigledno ni bitka za mrvice Jeremiću i Đilasu nije strana.

Odluka Narodne stranke usledila je upravo u trenucima dok je trenutno predsedavajući SZS Nebojša Zelenović govorio da će zajednička odluka saveza o bojkotu biti doneta posle zasedanja stranačkih glavnih odbora polovinom septembra. O neizlasku na izbore pojedinačno će preko svojih odbora tek odlučivati i Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, pokret Dveri...

Predsedništvo Narodne stranke opravdalo je svoju odluku rečima da je dosadašnji dijalog na FPN između predstavnika vlasti i opozicije pokazao da ne postoji minimum volje da se omoguće fer i pošteni izbori.

Jovanov: Pokrajinske zaboravili

 

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Milenko Jovanov

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je na Tviteru primetio da se Narodna stranka nije setila izlaska na pokrajinske izbore, jer su pomenuli samo lokalne i parlamentarne, ostavljajući javnost u nedoumici.

- Bojkotovaće parlamentarne i lokalne... A pokrajinski? Ili su ih diletanti zaboravili ili će samo na njih da izađu - napisao je Jovanov.

Politički analitičar Predrag Rajić kaže za Srpski telegraf da iz odnosa Đilasa i Jeremića provejava politička neozbiljnost obojice, koji se ponašaju kao marginalni derivati nekadašnje Demokratske stranke.

- Sigurno je da birači stranaka koje čine Savez za Srbiju neće poslušati svoje lidere i bojkotovati izbore, što apsolutno neće uticati na izlaznost građana, koji će se, nezavisno od Jeremićeve odluke, većinom opredeliti za politiku sadašnje vlasti. Jeremić je svestan da kao pojedinac nema šanse na izborima, pa bojkot koristi samo da bi se posle objave rezultata pohvalio navodnom činjenicom da procenat neizašlih na glasanje pripada njemu - tvrdi Rajić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
gaga

22.08.2019 06:28

Jeremić i njegovi pogrešni izbori.

Vlasta

22.08.2019 06:37

Opozicija je pravi cirkus.

sasa

22.08.2019 06:39

Njima nisu potrebni neprijatelji,Oni su sami sebi dovoljni

ika

22.08.2019 06:41

znači fotelja na prvom mestu!