DRŽAVNIČKI! VUČIĆ: Više me interesuje Srbija nego sopstvena politička budućnost

Autor: Republika

Vesti

22.08.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u intervjuu za "Glas Amerike" koji je u okviru "Nacionalnog dnevnika" reemitovala televizija Pink da ga više interesuje Srbija nego, kako je naglasio, sopstvena politička budućnost!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Znaju da sam čovek kojeg više interesuje Srbija nego sopstvena politička budućnost - što nije bio slučaj sa svim prethodnicima. I zato razgovaraju sa mnom i zato sa različitih strana možete da čujete, iako je ranije bilo "ne možemo Vučiću da garantujemo ulazak u Evropu 2025, sad ćete na više mesta da čujete, jer je o tome bilo reči i u Šopronu u razgovoru između Orbana i kancelarke Merkel, videli ste šta je bilo u Bijaricu, videli ste šta se ovde zbiva. U skladu sa svim tim, naša situacija u ovom trenutku je teška, ali za neke stvari za koje su nam ranije govorili da ne možemo da ih dobijemo, već danas sam siguran da možemo da dobijemo. Da li je to nešto što je blizu naših snova ili nečega što bismo mi želeli - ne, svetlosnim miljama je daleko. Ali, da li je nešto više u odnosu na ono što nam je ponuđeno pre 7,8 godina - da, nešto je više - smatra Vučić.

Sumirajući posetu Njujorku i razgovore sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeo i zvaničnicima američke administracije, Vučić je konstatovao da se od početka uvođanja taksi Amerika zalaže za njihovo ukidanje.

- To nije samo protivpravno već je suprtono i civilizacijskim normama i onome na čemu počiva Amerika i čitav savremeni svet - rekao je predsednik.

Kako je on objasnio, Amerika svakako može jače da utiče na Kosovo, a da li će to uraditi ostaje da se vidi.

- Svi čekaju raspisivanje izbora u Prištini i tok izbora. 

Predsednik se potom osvrnuo na pitanje Kosova stavljajući ga u istorijsku perspektivu.

- Najpre je bilo samo da srušimo Miloševića i "Kosovo je demokratsko pitanje". Pa onda "standardi pre statusa". Ona pogrom 2004. godine i ubijanje naših ljudi, a reakcija je bila nikakva. Pa 2008. proglašenje nezavisnosti. Amerika je 2008. priznala nezavisnost Kosova. Da li stvarno mislite da smo u mogućnosti da menjamo politiku SAD. Ono što mi tražimo je da se borimo za naš narod na Kosovu i za Srbiju. Dajemo sve od sebe da za zemlju izvučemo njajviše - rekao je Vučić i dodao:

- Naša situacija je teška, neće biti lakša u narednom periodu, naprotiv. Dobra posledica razgovora jeste da su hteli da nas čuju, da saslušaju šta Srbija ima da kaže - podvukao je šef države.

Na direktno pitanje da li će priznati nezavisno Kosovo, predsednik je odgovorio:

- Možemo da razgovaramo o kompromisu. O tome možemo da razgovaramo. Ali bez kompromisa moj potpis nećete dobiti nikada. Možda pronađete nekog drugog - istakao je šef države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Hedona

22.08.2019 17:32

Aleksandra Vučića isključivo zanima budućnost Srbije, i srpskog naroda na KiM. Srbija je zaista na pravom putu razvoja i napretka. Vučić je zaista pravi državnik i na tako želi da radi.

Jeca

22.08.2019 17:33

Sto je i dokazano u više navrata. Sto izgradnjom , sto zaposljavanjem , saradnjom i izgradnjom dobrih medjuljudskih odnosa sa politickim predstavnicima drugih država!

Andrijana

22.08.2019 17:35

Tako to rade ozbiljni drzavnici.

Sreta

22.08.2019 17:57

Aleksandar Vučić je na sastanku rekao istinu, da mu je Srbija važnija od političke karijere svaka čast.