Stefanović razgovarao sa ambasadorom Kine Čen Bo

Autor:

Vesti

23.08.2019

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović sa ambasadorkom Čen Bo 

Ambasador Čen Bo je izrazila zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija, dok je ministar Stefanović ocenio da je saradnja dveju zemalja, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i u drugim oblastima na visokom nivou. 

Stefanović i Čen Bo su razgovarali o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje, počev od pilot-projekta uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada se i očekuje najveći priliv kineskih turista. 

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima. 

Ministar i ambasador su razgovarali i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica ministarstava dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 

Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading