Vučić s profesorom Radenovićem: Napredovanje Srbije na Šangajskoj listi obezbediće nam poseban budžet, a sve je to zahvaljujući vama

Autor:

Vesti

24.08.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink

Profesor Radenović i predsednik Vučić

Profesor Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara sveta i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralj Saud u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

- To je čovek kojeg je Tomislav Nikolić svojevremeno odlikovao na ponos naše države, a ja ću dati sve od sebe da za godinu dana, kada isteknu svi ti ugovori da ga vratim i da potpisuje sve svoje naučne radove za Srbiju - naveo je ranije Vučić.

- Hvala što ste proslavili ime naše zemlje. Kad sam se spremao za ovaj susret, ništa nisma razumeo, ali sam vam zahvalan što toliko dugo radite - kazao je Vučić.

Vučić je podestio da su rešili problem prostora jer kada je obećao da će obezbediti uslove, prostor i kabinet, profesor Radenković mu je rekao da ne može da radi u velikim kabinetima i da je navikao na rad u kući i suterenu.

Predsednik je istakao da  društvenim naukama imamo najbolje rezultate.

Foto: printskrin/TV Pink

- Saglasan sam sa vama da je državi potrebno vratititi rad i angažovanje. Što se države tiče, nećemo ulagati samo u auto-puteve, već u naučno-tehnološke parkove, brz internet i digitalizaciju i da pokušamo da vratimo mnoge ljude iz sveta. Zato Vama hvala što toliko volite svoju Srbiju. - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da se nada da će profesor biti u 100 najcitiranijih naučnika u svetu, na šta mu je ovaj odgovorio: "Sačekaćemo".

- Za visoku plasiranost Beogradskog univerziteta na Šangajskoj listi ubedljivo je najzaslužniji profesor Radenović.

Vučić je najavio da će za napredovanje Srbije i Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi obezbediti poseban budžet, za 12 profesora iz Srbije.

- Zamolio bih Vas da utičete i da svoju energiju prenesete i na mlađe ljude.

Profesor Stojan Radenović rekao je da je bio iznenađen pozivom predsednika.

- Vaš poziv iz Njujorka i ovo sad ovde, ovo je mnogo za mene. Da me zove predsednik iz Njujorka. Supruga kaže: da te neko ne zeza. Godinama ne idem leti na plažu.

Sastanku u Predsedništvu prisustvuju ministri finansija i prosvete Siniša Mali i Mladen Šarčević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ivan

24.08.2019 08:36

Zasluzeno priznanje za profesora Radenovica !

Boki

24.08.2019 08:42

Srbija ne sme više da gubi ovako kvalitetne ljude

Bojana

24.08.2019 08:42

Svaka cast i treba znanje je moc...

FEDOR

24.08.2019 08:42

Srbija ima mnogo inteligentnih ljudi za koje je neophodno ulagati novac u njihove naucne radove i nauku.