STEFANOVIĆ S PONOSOM: Na ulicama trostruko manje narkotika!

Autor: Tanjug

Vesti

13.09.2017

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da je u prvih šest meseci oduzeto trostruko više narkotika u odnosu na isti period lane.

RepublikaFoto: Tanjug
Stefanović uputio pohvale policiji Srbije

Stefanović je precizirao da je u pomenutom periodu oduzeto 2.135 kilograma narkotika i 274.648 opojnih droga, što je, kaže, trostruko više u odnosu na period januar-jun 2016.

Govoreći o brobi protiv korupcije, on je istakao da je otkriveno 876 krivičnih dela, a uglavnom je bilo zloupotreba službenog položaja, davanje i primanje mita.

Stefanović je naveo da su podnete 504 krivične prijave u vezi sa tim.

Predstvaljajući šestomesečni izveštaj, Stefanović je rekao da je smanjen broj teških ubistava sa 24 na 20, kao i nanošenje teških telesnih povreda.

U tom periodu je bilo 3.253 nasilja u porodici sto je za oko 15 odsto više u odnosu na prvih šest meseci 2016. 

Kaže da su otkrivena 373 krivična dela koja su iz oblasti visokotehnološkog kriminala, dodajući da je bilo zloupotreba platnih kartica, ali i druga dela.

U tom smislu potrebna je obuka i pomoć kako bi policija bila efikasnija.

- Javni red i mir je očuvan u pored velikog broja održanih manifestacija - rekao je Stefanović i dodao da je stanje bezbednosti u pograničnom području stabilno, te da su podnete prekršajne prijave protiv više od 600 lica, a najviše ih je iz Avganistana i Pakistana.

Takođe, naveo je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, i to za oko 1,6 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading