Potpuni raspad u opoziciji: Đilas pritiska sve da prihvate ideju bojkota, ali se pojavio žestoki otpor!

Autor: Blic, Republika

Vesti

27.08.2019

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još od kada je formiran Savez za Srbiju analitičari su upozoravali da je to samo "brak iz interesa" zbog spajanja ideologija koje su nespojive. Bojkot izbora predstavlja tačku oko koje se "supružnici" glože među sobom. Kako prenose mediji, do polovine septembra sve stranke članice Saveza za Srbiju doneće odluku o bojkotu izbora. Ko od opozicije do tada to ne učini, dospeće pod žestoku kritiku Saveza za Srbiju, kažu dobro upućeni poznavaoci trenutne situacije u redovima opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Lideri opozicije

Prema trenutno dostupnim saznanjima, ovo je bila i tema sastanka opozicije, odnosno potpisnika Sporazuma s narodom koji je pre dva dana održan u opštini Stari grad.

Obraćajući se prisutnima, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je rekao da će se još neko vreme tolerisati izbegavanje opozicionih stranaka da objave bojkot. On je izneo plan kako SzS treba da postupa.

- Do 15. septembra članovi Saveza za Srbiju neće se konfrontirati sa opozicionim strankama koje se do tada ne izjasne po pitanju bojkota, a posle toga, uslediće žestoka kritika - poručio je Đilas.

Đilas je naglasio da se do sredine septembra članovi SzS neće konfrontirati sa opozicionim strankama koje se ne izjasne o bojkotu, ali da posle toga sledi žestoka kritika
Sastanak je organizovan povodom zajedničkog nastupa opozicije, a kada je na red došao Đilas koji je predsedavao sastankom, on je jasno rekao kakav je plan za septembar.

Nema više čekanja

- Posle 15. septembra nema više uzdržavanja - poručio je Đilas.

Nakon sastanka Đilas je rekao da se nijedna opoziciona organizacija koja je učestvovala na sastanku u opštini Stari grad nije izjasnila da će učestvovati na izborima pod trenutnim uslovima.

On je podsetio da su neke stranke već donele odluku o bojkotu izbora, da će neke to učiniti u narednih 20 dana, a da su neke tu odluku vezale za dan raspisivanja izbora.

RepublikaFoto: youtube.com/Demokratska stranka
Želi da zavede diktaturu Dragan Đilas

Niko neće pritisak

Đilasovim pozivom na bojkot izbora u PSG nisu bili zadovoljni, a u Stranci moderne Srbije smatraju da treba sačekati sa odlukom.

Opozicija još bez konačne zajedničke odluke o bojkotu

Stranke SzS objavljuju bojkot na po sedam dana
- Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave. Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje - navodi se u saopštenju Stranke moderne Srbije.

Oni dalje navode da ne pristaju na pritisak da se već danas odluče za bojkot izbora.

Bez preciznog stava

- Zagovornici bojkota nisu precizirali ni da li zagovaraju bojkot lokalnih i pokrajinskih izbora, a nije razjašnjeno ni čime će se meriti uspeh bojkota. Ne postoji ni precizan stav na osnovu kojih kriterijuma će se procenjivati prihvatljivost izbornih uslova, ni ko o tome odlučuje, niti čiji je stav po tom pitanju merodavan - navode u ovoj stranci i naglašavaju da će konačan stav doneti i na osnovu predstojećih sastanaka sa evropskim zvaničnicima i nakon sagledavanja stanja u Narodnoj skupštini tokom jesenjeg zasedanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Hedona

27.08.2019 21:15

Treba da bojkotuju svi 1 od 5 miliona. On izbore da bojkotuje treba.

Tresimesi1

27.08.2019 21:21

Pa nek razmisle malo.Mogu oni da bokotuju,ali jedno je sigurno.To će biti njihov samrtni potez jer će se posle upokojiti na političkoj sceni Srbije.

Anja

27.08.2019 21:26

Oni nikad nisu bili jedinstveni.

Mija

27.08.2019 21:32

Ovakvo ponasanje opozicionara,dokazuje koliko zapravo se oni medjusobno ne podnose.Nisu u stanju jednu najobicniju odluku da donesu,ali hoce da vladaju.Epa nece moci.Opoziciona bagro,taj film necete gledati,podrsku necete dobiti.Odavno ste vi bojkotovani od strane gradjana.