Zastrašivanje Srba na KiM: Uhapšena pa puštena novinarka "Jedinstva"

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarku "Jedinstva" iz Novog Brda Sonju Ivković, uhapsila je danas oko 15 časova kosovska policija na putu Prekovce-Novo Brdo, dok je nosila najnoviji broj "Jedinstva" Srbima u selima oko Novog Brda, saopštila je redakcija lista "Jedinstvo".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Novinarku Ivković je uhapsila kosovska policija kao kriminalca sa lisicama na rukama i sprovela u policijsku stanicu u Gnjilane. Nakon pritvaranja i višesatnog zadržavanja novinarka Sonja Ivković je puštena, ali joj je automobil zadržan u kosovskoj policiji - kaže se u saopštenju.

Najoštrije osuđujuću hapšenje i pritvaranje Sonje Ivković, redakcija ističe da je ona 25 godina novinar lista "Jedinstvo“ i veliki profesionalac.

- Sumnjamo da ovo hapšenje ima političku pozadinu i da je naša novinarka uhapšena isključivo zbog svoje profesije, odnosno iznošenja istine u svojim tekstovima o teškom životu Srba u Kosovskom Pomoravlju, i falsifikovanju i otimanju srpske istorije na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading