Vučić o famoznom tenku: Iznenađen sam histeričnom kampanjom, sve što je o tome objavljeno je čista laž

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.08.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja "tenka" ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji - to ne mogu - rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nesto drugo, li da o tome odlucuju navijci i oni su izabrali tenk.


Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji jos podseća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

- To je to veliko oklopno vozilo koje je narusilo mir u nasoj zemlji - rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
nikica

29.08.2019 13:06

Na svaki se nacin gleda da se gurne u stranu uspeh Crvene zvezde...toliko se digla prasina oko ove makete tenka da izgleda da je ulazak u ligu sampione ,druge godine zaredom,totalno nebitna stvar...ne volim da mesam politiku i sport ali u vreme demokrata oni su hteli da ruse stadion i grade trzne centre...a sada smo dosli do toga da se od nase Zvezde opet plasi Evropa...bezobzira na sve i ovde se vidi da Srbija napreduje...

Aleksandar

29.08.2019 13:49

Naravno da je sve laz plasirana zarad necijih interesa.

Jasna

29.08.2019 15:52

Nije mi jasno cemu tolika buka i pompa oko makete tenka ..

Ema

29.08.2019 17:27

Hvala Vučiću što je ovom narodu otvorio oči za mnoge stvari