(FOTO) Palma u Solunu na sastanku sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova

Autor: Republika

Vesti

29.08.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine Grada Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji danas u Solunu sastao se sa Teodorosom Karaogluom zamenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke (zaduženim za Makedoniju i Trakiju).

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma sa Teodorosom Karaogluom

Na sastanku sa Teodorosom Karaogluom zamenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke (zaduženim za Makedoniju i Trakiju) Dragan Marković Palma je rekao da su nekim zemljama Srbija i Grčka bile dobre samo dok su one bile dobri domaćini azilantima.

- Međutim, Angela Merkel se preračunala oko broja azilanata pa bi sada htela da ih vrati u zemlju porekla, što znači da bi Srbija i Grčka opet bile zemlje za tranzit azilanata. Izgleda da Srbija i Grčka trebaju nekim zemljama samo kada preko njih treba da reše svoj problem. A kada treba da se poštuje međunarodno pravo i pravda pogotovu kada je u pitanju Srbija, te države se prave gluve - kaže Marković.

On je rekao da je Grčka prijateljska zemlja Srbiji, da nije priznala nezavisnost Kosova. "Siguran sam da će Grčka podržati Srbiju i glasati protiv članstva Kosova u INTERPOL i UNESKO i da će kao država članica EU zatražiti od svojih prijatelja da učine isto" rekao je Marković . On je istakao da albanci svojom velikoalbanskom politikom ne ugrožavaju samo Srbiju već i Grčku. Albanci bi da uzmu malo od Grčke, malo od Crne Gore i Severne Makedonije i mnogo od Srbije. 

Ramuš Haradinaj je pozvan u Hag u sud formiran za zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji. 

RepublikaFoto: Republika

- Dozvolili su mu da se brani ćutanjem. Pa nije Haradinaj optužen da je ukrao traktor, već je optužen za ubistva velikog broja srba u kojima je lično učestvovao kao i za trgovinu ljudskim organima. On ima i ličnu i komandnu odgovornost za zločine nad srbima na prostoru KiM. A samo srbima je suđeno po komandnoj odgovornosti. U ostalom o tome govori i Dik Marti u svojoj knjizi kao i mnogi drugi bivši međunarodni zvaničnici.

Zamenik ministra Teodoras Karaoglu se zahvalio predsedniku Markoviću zbog činjenice da iz godine u godinu sve veći broj srpskih turista posećuje Grčku i da će u februaru uzeti učešće na Sajmu turizma u Beogradu.

Karaoglu je rekao da Grčka podržava Srbiju na evropskom putu a njegovo ministarstvo sarađuje sa Srbijom najviše kroz Intereg projekte. 

U delegaciji koju je predvodio Dragan Marković Palma bili su i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, Dragomir Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, potpredsednici Jedinstvene Srbije Nenad Filipović i Dejan Manić, Nikola Radosavljević predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading