Igor Simić upozorava: Izbori na KiM doneće pritisak na Srbe

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić očekuje da će predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji doneti zaoštrenu retoriku albanskih lidera u Prištini i novi pritisak na Srbe, a će to biti način, kako kaže, da preko leđa naših građana u južnoj srpskoj pokrajini prikupe poene.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

Simić je kazao da je Srpska lista prethodnih godina pokazala da je jedini istinski bedem odbrane srpskog naroda i nacionalnih interesa, dok albanski političari u Prištini nemaju šta da ponude ni svojim budućim glasačima, ni u ekonomskom smislu, ni u smislu socijalne i zdravstvene zaštite, ni u bilo kakvoj drugoj perspektivi.

- Onda se nameće činjenica da će albanski političari u Prištini po starom oprobanom običaju posegnuti za nacionalističkim porukama i svi poeni koji će se sticati biće dobijeni preko leđa običnih Srba na KiM - rekao je Simić za TV Pink.

 

 

Simić je ranije za Tanjug izjavio da će Srpska lista odluku o učešću na parlamentarnim izborima na KiM, 6. oktobra, doneti u narednih nedelju dana nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem.

Predsednik Vučić rekao je danas da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese.

Ðurić je danas izjavio da Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, da se okupe oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading