Veselji o Vučićevoj reakciji za napad na dečaka: To je provokacija

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider najuticajnije vladajuće DPK i kandidat za premijera na prevremenim kosovskim izborima, Kadri Veselji, najoštrije je osudio napad na srpskog mladića u severnom delu Mitrovice i pozvao institucije u Prištini da ubrzaju rešavanje ovog slučaja i odgovorne što pre privedu pravdi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Kako piše prištinski portal Indexonline, Veselji je rekao da problema između Srba i Albanaca ima samo tamo gde, kako tvrdi, Beograd ima interes da izazove sukob, preneo je portal Kosovo onlajn. 

Reagujući na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića tim povodom, Veselji je rekao da je u pitanju provokacija, kojima se, kako kaže, "podriva bezbednost" tzv. Kosova i "ugrožava regionalna stbilnost".

- To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Vučić sinoć za televiziju Pink.

U pokušaju da navodno zaštiti Srbe s Kosova, Veselji je otišao korak dalje i pozvao Beograd da odustane od provokacija i, kako je naveo, "ostavi Srbe, državljane Kosova na miru".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Miki

02.09.2019 10:26

Veseljijeva izjava je cinicna i neprimerena.

Ivana

02.09.2019 10:41

Siptari ne prestaju sa provokacijama i napadima, a bezbednost Srba na KIM je najvaznija.

Bojana

02.09.2019 11:08

Sram ga bilo...

sasa

02.09.2019 11:19

Zar ni malo nemas osecanja, to je dete, dete, zar ni tada nisi u stanju kao covek reagovati?